nieuws

 

   JOUW TALENT!

Veelzijdige PWS-avond

Veelzijdige PWS-avond

Het is altijd weer een verrassende en leuke avond: de PWS-avond. Op donderdagavond 15 februari presenteerden de leerlingen van H5 en A6 hun profielwerkstukken. 
Wereldwijs wint Taalstrijd wisselbeker

Wereldwijs wint Taalstrijd wisselbeker

De Taalstrijd van woensdagmiddag 14 februari is gewonnen door het team van basisschool Wereldwijs uit Heerde! Zij mochten de wisselbeker mee naar huis nemen én wonnen €250 aan waardebonnen voor hun klas. De prijs voor de publieksopdracht ‘Ode aan de jury’ ging naar basisschool De IJsselvallei uit Veessen. 

Snelle Pieter Derks boeit publiek

Snelle Pieter Derks boeit publiek

In een bomvolle Rabozaal in De Heerd genoot het publiek op dinsdagavond 5 februari van de door A5a geadopteerde voorstelling 'Spot' van Pieter Derks. De klas draaide mee in alle facetten van de voorbereiding van dit optreden, van kaartverkoop tot publiciteit en techniek. 
Op weg naar het Lagerhuis

Op weg naar het Lagerhuis

Op donderdag 1 februari ging ons debatteam naar het Provinciehuis in Arnhem om deel te nemen aan de debatcompetitie 'Op weg naar het Lagerhuis'. Het Noordgouwteam debatteerde sterk en moest zich alleen gewonnen geven tegenover de twee teams die uiteindelijk de finalisten van de dag zouden worden. Wij zijn trots op jullie! 
Brugklasvoorstelling 'Trashcan'

Brugklasvoorstelling 'Trashcan'

Op 2 februari is er een muzikale voorstelling voor alle brugklassen, 'Trashcan', door DIVE. 'Trashcan’ is geluid maken met afval, dat samplen en in songs verwerken, terwijl achter op het podium een film draait over afval op straat. Er staan nu foto's op de fotopagina!
A5 adopteert voorstelling Pieter Derks

A5 adopteert voorstelling Pieter Derks

A5a heeft de afgelopen twee weken gewerkt aan het project “Adopteer een voorstelling”. Hierbij nemen zij in werkgroepen een kijkje achter de schermen bij de organisatie van een voorstelling. Dinsdag 6 februari hebben wij de eer om Pieter Derks te mogen ontvangen in de Heerd!

We zijn zelf enorm ethousiast over dit project en we hopen dat we een fantastische show neer kunnen zetten!

Kerstkaarten maken voor ouderen

Kerstkaarten maken voor ouderen

Naar aanleiding van de oproep van het Ouderenfonds om kaarten te schrijven voor eenzame ouderen in Nederland heeft een aantal brugklassen tijdens de les Nederlands kerstkaarten gemaakt en geschreven.
Het nieuwste filmpje staat online!

Het nieuwste filmpje staat online!

Het nieuwste filmpje voor groep 7 en 8 staat online! In deel I van Naar de Noordgouw met Danique zagen we hoe Danique kwam kennismaken op de Noordgouw. Dat was best spannend, want ze kende nog helemaal niemand. In deel II zie je hoe het met haar is gegaan en je krijgt een goede indruk van de eerste weken in de brugklas. 
Lekker gezond met Greens

Lekker gezond met Greens

Greens is een bedrijf dat door leerlingen is opgezet voor hun PWS. Ze doen onderzoek naar de gezonde schoolkantine en daarom verkopen ze deze week elke dag iets lekkers en gezonds, variërend van broodjes met zalm, soep, groentenbakjes en wraps tot smoothies! 
1 2 3 ... 5