Noordgouw > Naar de Noordgouw > Activiteiten op de Noordgouw

   JOUW TALENT!

Op school organiseren we allerlei sportieve, sociale en/of culturele activiteiten. 

CKV
Met het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (ckv) word je enthousiast gemaakt voor kunst en cultuur door onder andere het bezoeken van musea of schouwburg en culturele activiteiten tijdens buitenlandse reizen. 

Voorstellingen
Ieder jaar worden voorstellingen en een culturele avond georganiseerd. Aan de kerst- en paasviering doen leerlingen mee met zang, muziek en toneel. Daar kun je je voor opgeven.

Tweedeklaskamp, buitenlandreizen en excursies
De tweede klassen gaan aan het begin van het schooljaar drie dagen op kamp. De mavoleerlingen gaan naar Hulshorst en de havo- en atheneumleerlingen gaan naar Heino. Mavo-4 gaat in oktober vijf dagen naar Berlijn of Londen. Havo-4 gaat dan naar Frankrijk (Avignon/Arles/Ardèche) voor een mix van cultuur en outdoor-avontuur. Atheneum-5 gaat naar Rome.
De atheneum-plusklassen gaan in het kader van hun specialisatie in hun tweede jaar op reis naar Cambridge. Leerlingen uit atheneum-6, havo-5 en mavo-4 met Frans in hun pakket gaan in het voorjaar een lang weekend naar Parijs. In januari wordt een skiweekend georganiseerd voor de bovenbouw. Havo- en atheneum-4 leerlingen met Duits in hun pakket gaan in juni een dag naar Keulen of Münster. 

Daarnaast zijn er nog andere excursies, zoals naar het Kröller-Müller Museum, museum het Vrijthof en een dag naar Ieper. Een deel van de reizen is vrijwillig, andere reizen en excursies horen bij het gewone programma. 

Olympiades 
We doen mee aan Olympiades voor Wiskunde, Biologie, Natuurkunde, Scheikunde en Aardrijkskunde. Olympiades zijn landelijke en internationale wedstrijden voor middelbare scholieren. Je mag je inschrijven vanaf klas 4. Bij de exacte vakken gooien doen we het vaak erg goed! 

Maatschappelijke stage
Met je maatschappelijke stage in de vierde van havo en atheneum ga je aan de slag als vrijwilliger. Het is goed om je in te zetten voor een ander en te merken dat je een verschil kunt maken. 

Actiedagen
Elke twee jaar organiseren we een grote actiedag voor Edukans. We halen dan met z'n allen veel geld op! Met je klas bedenk je iets leuks waarmee je geld kunt verdienen op de actiedag. Het is altijd weer een leuk en bijzonder evenement. In december, op de dag van de Mensenrechten, organiseren we een schrijfdag voor Amnesty International. We schrijven dan brieven voor mensen die ten onrechte gevangen zitten en geen eerlijk proces krijgen. 

Sport
Naast de normale gymlessen zijn er veel leuke sportactiviteiten voor leerlingen. Fitness in onze eigen fitnessruimte bijvoorbeeld. De survivalrun in januari is een hoogtepunt. Rond de Schaapskooi op de Renderklippen is dan een spectaculair parcours uitgezet waar leerlingen van groep 8, leerlingen met een sportprofiel en docenten met elkaar de strijd aangaan om de beste tijd. Ook op het schoolkamp in havo-4 en atheneum-5 is er veel buitensport als abseilen, wildwaterkanoën, raften en mountainbiken. Daarnaast zijn er allerlei wedstrijden tussen klassen onderling, tussen leerlingen en docenten en tussen de Noordgouw en andere scholen.

Schoolclub 'Atanatos'
De schoolclub Atanatos (Grieks voor 'onsterfelijk') organiseert leuke schoolfeesten zoals een brugklasavond, culturele avond, beginfeest, eindfeest, gala, broodjesweek en Sinterklaasshow. Leerlingen kunnen lid worden en mee-organiseren als ze in de derde, vierde of vijfde klas zitten, maar het mag geen examenjaar voor ze zijn. 

Hamaat 
De Hamaat is de schoolkrant. De redactie bestaat uit leerlingen en leraren. De naam 'Hamaat' is een afkorting van havo, mavo en atheneum. In de krant staan grappige verhalen en wist-je-datjes, pittige discussies en een aantal vaste rubrieken.

Schoolfeesten
Schoolfeesten vinden plaats op school. Er wordt geen alcohol geschonken. Als het nodig is, wordt er gezorgd voor identiteits- en alcoholcontrole bij de deur. Er zijn altijd medewerkers van de school bij.

Klassenavond
Leerlingen organiseren jaarlijks samen een gezellige klassenavond die alleen bedoeld is voor de leerlingen van die klas.