Noordgouw > Naar de Noordgouw > Kennismaking en introductie

   JOUW TALENT!

Nog vóór de zomervakantie kom je als nieuwe brugklasser een ochtend op school om kennis te maken met de mentor, een paar docenten en je nieuwe klasgenoten. Dan weet je al een beetje bij wie je in de klas komt. Aan het begin van het schooljaar ga je samen hard aan het werk in de introductieweek. Je wordt dan wegwijs gemaakt in de school en leert je klas goed kennen. Je doet samen leuke dingen op het Heerderstrand én je bereidt samen de Introductieshow voor. Familie en vrienden worden uitgenodigd voor de uitvoering van die show.


Mentor

Iedere klas heeft een eigen mentor. De mentor helpt om een klas een leuk en gezellig geheel te maken. Ook kun je bij je mentor terecht als je vragen of problemen hebt. Je mentor geeft ook studielessen. 

Juniormentor
Je hebt als brugklasleerling een eigen juniormentor. Dit is een leerling die in de vierde klas zit en die een beetje voor jou zorgt. Je hebt natuurlijk je mentor, maar soms vind je het misschien fijner om met een oudere leerling te praten. Iedere juniormentor heeft acht à tien brugklasleerlingen onder zijn hoede, en is er ook tijdens de introductie.
Juniormentoren helpen mee bij allerlei activiteiten. Tijdens het schooljaar komen ze soms tijdens de studielessen even bijpraten, en ze zitten vaak in de Whatsapp-groep van je klas. Verder zijn ze erbij op de klassenavond en de brugklasavond.