Noordgouw > Onderwijs > OLC

   JOUW TALENT!

In het Open Leercentrum is het rustig, want je mag er alleen maar fluisteren. Met je schoolpas kun je een plek reserveren en boeken en camera’s lenen. Je vindt er computerwerkplekken, studieplekken, vier spreekkamers en een bibliotheek. Op de planken staan boeken uit de literatuurlijsten van de talen en een kleine collectie boeken voor de vakken biologie, geschiedenis, economie en organisatiemanagement. Woordenboeken zijn er ook, maar die worden niet uitgeleend. Je kunt ze in het OLC inzien. 

Uitleenvoorwaarden 
- Boeken uit het OLC leen je voor maximaal 3 weken (=uitleentermijn).
- Je krijgt een stempel met de inleverdatum voorin het boek.
- Lever je boek op tijd in.
- Heb je je boek niet op tijd uit? Kies online verlengen via de Aura Library App (downloaden, maak eerst een account (lenerscode = leerlingnummer) of verleng via MyAuraSpace of mail naar olc@noordgouw.nl).
- Lever je je boek te laat in? De boete is €0,25 per dag. Alleen schooldagen tellen.

Tijdens de sluitingsperiode van de Noordgouw kun je de uitleentermijn maximaal vijf keer online verlengen, ook als 'het boek al te laat is'. In dat geval blijft de boete wel staan, maar loopt niet verder op.  Later, bij het inleveren van het boek aan de balie van het OLC, kun je de boete betalen met je schoolpas.

Online verlengen kan via:

  • de Aura Library App (let op: heb je nog geen account aangemaakt, dan moet dit eerst! De gevraagde lenerscode is je leerlingnummer.)

TIP! Gebruik je de Aura Library App dan krijg je enkele dagen voor de inleverdatum een 'pushbericht' ofwel een herinnering dat je je boek binnenkort moet inleveren!

Of:

  • verleng de uitleentermijn via de website van de Noordgouw > onderwijs > OLC > uitleentermijn online verlengen > MyAuraSpace > inloggen (of eerst account aanmaken).

Voor overige vragen kun je een mail sturen naar het OLC: olc@noordgouw.nl of naar mevrouw Van Ommeren, mediathecaris van het OLC: tvanommeren@noordgouw.nl.

Via de Aura Library App of MyAuraSpace kun je online de uitleentermijn van je geleende boek verlengen. Je kunt er ook zoeken in de collectie van de OLC-bibliotheek, je uitleengeschiedenis bekijken, online reserveren en zelf een recensie maken. De eerste keer moet je een account aanmaken. Gebruik daarvoor je schoolgegevens (lenerscode = leerlingnummer).

Download de Aura Library App of ga naar MyAuraSpace