Noordgouw > Onderwijs > Onderwijsaanbod > Atheneum Plus met Cambridge Engels

Online voorlichtingsavond

Zet hem alvast in je agenda!

Donderdag 19 november 2020

Meer informatie over deze avond volgt nog.

 


ATHENEUM-PLUS MET CAMBRIDGE ENGELS

Kun jij het atheneum-niveau echt goed aan volgens je juf of meester? Atheneum-plus doet er een schepje bovenop, dus dat is echt iets voor jou! 

Atheneum-plus met Cambridge Engels is geschikt voor leerlingen met een duidelijk vwo-advies, die bovendien een extra uitdaging aankunnen. Het is pittig, je moet er wel echt wat voor doen! Vanaf de brugklas tot het eindexamen volg je een intensief Cambridge Engels programma. In de lessen Engels wordt uitsluitend Engels gesproken en ook het lesmateriaal is volledig Engels. Gedurende alle leerjaren wordt ieder aspect van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, op een hoger niveau gebracht. Tijdens de opleiding kun je verschillende Cambridge-certificaten behalen. Het Certificate in Advanced English (CAE) is net als het hoogst haalbare Certificate of Proficiency in English (CPE) internationaal erkend. Beide certificaten geven jou de mogelijkheid om op universitair niveau een Engelstalige vervolgopleiding te kiezen, in Nederland of daarbuiten. Met het CPE-certificate word je opgeleid tot near-native speaker. In de tweede klas van atheneum-plus met Cambridge Engels bezoek je Cambridge en Londen. 


Plusvakken

Naast Cambridge Engels worden in de onderbouw van atheneum-plus extra plusvakken aangeboden met onderwerpen die de algemene ontwikkeling bevorderen.

In het eerste jaar zijn dat:

  • Logisch denken: Trainen in logisch denken, dat doen we met leuke spellen waarbij je flink moet nadenken. Een calcudoku bijvoorbeeld. Dat is een sudoku met iets andere spelregels; je moet optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen om ‘m op te lossen. Ook leer je (digitaal) schaken, een spel waarbij vooruitdenken heel belangrijk is. De atheneum-plusklassen doen bovendien mee aan de Kangoeroewedstrijd, een reken- en wiskundewedstrijd die elk jaar in 50 landen wordt gehouden.
  • Play the game: Wazige woorden, slinkse spelling en uitstekende uitdrukkingen; over taal valt heel wat te vragen! In de brugklas maken we een taalspel met vragen waar (n)iemand het antwoord op heeft. We ontwerpen een eigen spel en speelbord.

In leerjaar 2 kies je uit een reeks van 10 workshops, zoals:

  • Mixed reality: je leert digitale animaties en hologrammen maken
  • Presenteren: je leert de fijne kneepjes van spreken voor een groep
  • Stage fighting: nep-vechten, zoals in e film. Balans en concentratie, daar gaat het om!
  • Theatersport: improvisatie, reactievermogen en hilariteit.
  • Blog schrijven: hoe start je een blog en zorg je dat je publiek opbouwt?

Deze workshops worden gegeven door professionals die daarvoor bij ons op school komen.

In leerjaar 3 volg je weer een serie pluslessen:

  • Videobewerking met professionele software. Met videobewerking kun je al je creatieve vermogens kwijt in een abstracte omgeving. Je leert beelden, teksten, muziek en audiofragmenten met professionele software samen te voegen tot een prachtig audiovisueel resultaat. 
  • "De Dikke nog dikker", waarbij we zelf met een nieuw woord een bijdrage gaan leveren aan de Dikke van Dale. Een horroroma? Een boemerangkind? Een broek jeansup dragen? Elke dag ontstaan er nieuwe woorden en elk jaar breidt de Dikke Van Dale zich verder uit. In klas drie gaan we daar zelf met een nieuw woord een bijdrage aan leveren!


Ben je goed in Engels, maar zit je op de mavo, havo of het reguliere atheneum?

Dan kan ook jij een speciale keuzemodule volgen voor Cambridge Engels!


Internationale ambities?

Zoals Cambridge een verdiepend taalprogramma voor Engels is, is Delf dat voor Frans, en Goethe voor Duits. Ook dat bieden we aan op de Noordgouw. Dus heb je internationale ambities? Met het internationaal erkende Delf- en Goetheprogramma kun je je vanaf leerjaar 4 extra in Frans en Duits verdiepen.

 

Flyer
Alles nog eens compact nalezen? Bekijk hier ook onze flyer.