Noordgouw > Onderwijs > Onderwijsaanbod > Atheneum Plus met Cambridge Engels

ATHENEUM-PLUS MET CAMBRIDGE ENGELS

Kun jij het atheneum-niveau echt goed aan volgens je juf of meester? Atheneum-plus doet er een schepje bovenop, dus dat is echt iets voor jou! 

Atheneum-plus met Cambridge Engels is geschikt voor leerlingen met een duidelijk vwo-advies, die bovendien een extra uitdaging aankunnen. Het is pittig, je moet er wel echt wat voor doen! Vanaf de brugklas tot het eindexamen volg je een intensief Cambridge Engels programma. In de lessen Engels wordt uitsluitend Engels gesproken en ook het lesmateriaal is volledig Engels. Gedurende alle leerjaren wordt ieder aspect van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, op een hoger niveau gebracht. Tijdens de opleiding kun je verschillende Cambridge-certificaten behalen. Het Certificate in Advanced English (CAE) is net als het hoogst haalbare Certificate of Proficiency in English (CPE) internationaal erkend. Beide certificaten geven jou de mogelijkheid om op universitair niveau een Engelstalige vervolgopleiding te kiezen, in Nederland of daarbuiten. Met het CPE-certificate word je opgeleid tot near-native speaker. In de tweede klas van atheneum-plus met Cambridge Engels bezoek je Cambridge en Londen. 

Plusvakken

Naast Cambridge Engels worden in de onderbouw van atheneum-plus extra plusvakken aangeboden met onderwerpen die de algemene ontwikkeling bevorderen zoals logica, klassieke cultuur en videobewerking.

Zoals Cambridge een verdiepend taalprogramma voor Engels is, is Delf dat voor Frans, en Goethe voor Duits. Ook dat bieden we aan op de Noordgouw. Na je derde jaar kun je je ook in deze talen extra verdiepen met ons Delf- en Goethe programma

Logisch denken

Trainen in logisch denken, dat doen we met leuke spellen waarbij je flink moet nadenken. Een calcudoku bijvoorbeeld. Dat is een sudoku met iets andere spelregels; je moet optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen om ‘m op te lossen. Ook leer je (digitaal) schaken, een spel waarbij vooruitdenken heel belangrijk is. De atheneum-plusklassen doen bovendien mee aan de Kangoeroewedstrijd, een reken- en wiskundewedstrijd die elk jaar in 50 landen wordt gehouden.

Play the game
Wazige woorden, slinkse spelling en uitstekende uitdrukkingen; over taal valt heel wat te vragen! In de brugklas maken we een taalspel met vragen waar (n)iemand het antwoord op heeft. We ontwerpen een eigen spel en speelbord.

Klassieke en Culturele Vorming
Bij Klassieke en Culturele Vorming  behandelen we de klassieke en de oud-Egyptische geschiedenis en cultuur een stuk diepgaander dan bij het ‘gewone’ vak geschiedenis. Kunst en cultuur,  mythologie, geschiedenis, politiek en filosofie komen aan bod. Ook maak je kennis met het Griekse alfabet en leer je een klein beetje Latijn. 

Videobewerking
Met videobewerking kun je al je creatieve vermogens kwijt in een abstracte omgeving. Je leert beelden, teksten, muziek en audiofragmenten met professionele software samen te voegen tot een prachtig audiovisueel resultaat. 

Drama
Drama is een heel veelzijdig vak. Met toneelspelen verdiep je je in het menselijk handelen. Je leert je verplaatsten in de gevoelens van een ander. Maar drama is ook samen bezig zijn met vormgeving en techniek: decor, geluid en belichting. Je repeteert samen, de spanning stijgt en samen zet je iets neer. Dat is toneel!

De Dikke nog dikker

Een horroroma? Een boemerangkind? Een broek jeansup dragen? Elke dag ontstaan er nieuwe woorden en elk jaar breidt de Dikke Van Dale zich verder uit. In klas drie gaan we daar zelf met een nieuw woord een bijdrage aan leveren!