Plusprofielen in de brugklas

   Met de plusprofielen in de brugklas krijg jij alle ruimte om met je talenten te werken!

Online voorlichtingsavond

Zet hem alvast in je agenda!

Woensdag 28 oktober 2020

Meer informatie volgt binnenkort. 


Een plusprofiel, wat is dat?

Als brugklasser kies je één van de plusprofielen Sport (o.a. rugby, freerunnen, circus, judo en klimmen), Research (o.a. aqua, kristallen, robotica en gps-navigatie) of Expressie (o.a. gitaar, animatiefilm maken, toneelspelen en boetseren). Tijdens de eerste twee leerjaren volg je op één middag per week plusprofiellessen. Zo wordt school extra leuk. 

Wat is wat? 

Meer over Research

Meer over Sport

Meer over Expressie


Research

Heb je een brede belangstelling en wil je graag iets ontdekken? Dit doe je allemaal bij het plusprofiel Research: 

Bij het project robotica leer je robots programmeren met het computer-programma Mindstorm van Lego. Lukt het jou om je robot te laten doen wat jij wilt? In het onderdeel het experiment doe je zelf proefjes, met luchtdruk, water en vuur. Ook experimenteer je met zintuigen en doe je onderzoek naar voedingsmiddelen. We verdiepen ons in (roof)vogels en bij het project kristallen en zeep ga je zelf kristallen kweken en de zeepbellen van NEMO nabootsen. 

Het bouwen van een eigen website, het leren omgaan met een Garmin-GPS navigatie en de 3D-printer zijn onderdelen van het plusprofiel Research in het tweede jaar. Heb je er al zin in?


Sport

Hou je ervan om lekker in beweging te zijn en ontdek je graag nieuwe sporten?  Dit doe je bij het plusprofiel Sport:

Je leert heel wat sporten kennen. Je gaat lekker voetballen waarbij je natuurlijk de trucs van de topvoetballers oefent, maar vooral ook samen leert spelen. Bij het onderdeel klimmen leer je hoe je veilig gezekerd tot bovenaan de klimmuur klimt en bij het coole freerunnen ontdek je de ‘dash’ en de ‘wallflip’. We maken gebruik van onze eigen faciliteiten maar ook van de sportschool (judo en kickboksen). Circus en dans horen ook bij het sportprofiel. Nieuw dit jaar is rugby! Aan het einde van het tweede jaar doe je na een gerichte training mee aan de survivalrun met wel 20 hindernissen! Als leerling van groep 7 of 8 kun je daar ook aan meedoen in januari. Ben je er al klaar voor?


Expressie

Speel jij graag toneel, hou je van muziek of ben je het liefst creatief bezig? 

Fotografie en film is een onderdeel van het plusprofiel Expressie. We maken bijvoorbeeld een filmpje op de iPad. Een ander project is het leren van een druktechniek zoals het maken van een linosnede. Die kun je in verschillende lagen en kleuren afdrukken. Boetseren hoort ook bij dit plusprofiel. Van klei maak je een zelfportret, waarbij je stap voor stap leert wat de juiste verhoudingen zijn en hoe je het beste ogen, neus en een mond kunt boetseren. Tot slot ga je aan de slag met toneelspelen. We sluiten het jaar af met een verrassende activiteit.

In het tweede jaar ga je aan de slag met mixed media, een onderdeel met verschillende technieken (o.a. fotografie, collage, sjablonen en schilderen); leer je gitaar spelen, ga je verder met improvisatietheater, en ga je in kleine groepen een kunstwerk bij onze school ontwerpen. Jeuken je vingers al?