taalstrijd

Taalstrijd

Woensdag 14 februari 2018


Doe jij mee met Taalstrijd?!

De Taalstrijd op de Noordgouw is een jaarlijks terugkerende wedstrijd tussen leerlingen van de basisschool. De kinderen (groep 7 en 8, tussen 10 en 12 jaar oud) testen met originele, afwisselende en ludieke taalspellen niet alleen hun taalgevoel maar ook hun samenwerkingstalent en inzicht. 

Spelling, snelheid, letterpret, spreekwoordelijkheid, taal-over-de-grens en woordenschat worden getest met spannende spellen en een quiz. De Taalkampioen wint een mooie wisselbeker en krijgt een bedrag van € 250 aan waardebonnen voor de klas!

Waar en wanneer?

  • De volgende Taalstrijd is op 14 februari 2018!
  • Van 14.00 uur tot 16.00 uur
  • Aanmelden via taalstrijd@noordgouw.nl vóór 7 februari
  • Vermeld de naam van je school, jullie namen en het aantal supporters dat meekomt
  • Je mag je schooltenue aan als je dat leuk vindt
  • We rekenen erop dat er ook een paar volwassenen met jullie meekomen.

Wie?

Van elke basisschool in de regio Heerde, Epe en omgeving (groep 7 en 8) mag een team van 6 spelers meedoen: elk spel wordt door 4 spelers gespeeld en er mag iedere ronde worden gewisseld. Let op! Er kunnen maximaal 16 scholen meedoen, dus schrijf je snel in.

De namen van de K.Norelschool (2017), de W.G. van de Hulstschool (2014 en 2016), de School met de Bijbel Oene (2015) en die van de St. Bernardusschool (2013), staan al in de wisselbeker gegraveerd… Welke naam komt er in 2018 bij? Die van jouw school?!

Supporters kunnen ook een prijs winnen!

De publieksopdracht is elk jaar nieuw.

De opdracht: breng een ode aan de jury van Taalstrijd! Je mag zelf kiezen of in welke vorm je de ode giet: een gedicht, een lied, een dans of…. De deskundige jury beoordeelt wie de fraaiste ode heeft gemaakt.