nieuws

 

   JOUW TALENT!

Open avond 17 januari

Open avond 17 januari

Op 17 januari bezochten honderden leerlingen uit groep 7 en 8 met hun ouders onze school. Wat een leuke en gezellige Open Avond was het! De foto's van deze avond vind je in het fotoalbum '17 januari 2017 Open Avond'. 

Ruim 50 leerlingen van de Noordgouw hielpen hun docenten mee om de bezoekers te voorzien van een tas met informatiepakket en gadget, muziek te maken, koffie te schenken, de introductie te presenteren of te assisteren bij de proeflessen. De Open Avond is bedoeld om sfeer te proeven en informatie in te winnen.

Na de gezamenlijke introductie volgden de 21 groepen drie proeflessen. Eén daarvan was een mentorles, zodat de aankomende brugklasleerlingen al een klein beetje kennis konden maken met de rol van de mentor. Na deze rondes konden alle bezoekers zelf rondkijken, vragen stellen, sporten, programmeren, tekenen, muziek maken of vast even oefenen voor de survivalrun op de indoor survivalbaan. De survivalrun wordt op 24 januari gehouden bij de Schaapskooi in Heerde.

De reacties van de bezoekers waren erg positief. De betrokken en goede sfeer en de duidelijke organisatie werden erg gewaardeerd. De leerlingen in groep 8 maken deze weken hun Cito-toets, waarna tegen het einde van de maand de gesprekken met hun leerkracht over het voortgezet onderwijs volgen. Voor 1 maart maken de leerlingen hun schoolkeuze. Op 6 juni zijn alle aangemelde leerlingen op de Noordgouw uitgenodigd voor een ochtend op hun nieuwe school, waarbij ze vast hun klas en mentor leren kennen.