nieuws

 

   JOUW TALENT!

Snelle Pieter Derks boeit publiek

Snelle Pieter Derks boeit publiek

In een bomvolle Rabozaal in De Heerd genoot het publiek op dinsdagavond 5 februari van de door A5a geadopteerde voorstelling 'Spot' van Pieter Derks. De klas draaide mee in alle facetten van de voorbereiding van dit optreden, van kaartverkoop tot publiciteit en techniek. Pieter Derks' publiek bestond deze avond dan ook uit jongeren én minder-jongeren. Razend knap hoe hij scherp, snel en zonder haperen de aandacht van de hele zaal wist vast te houden en iedereen daarbij kon laten lachen. Het was een geslaagde avond en voor A5a bovendien een leerzaam project.  

Pieter Derks was zichtbaar blij met het cadeau van A5, een leren voetbal met daarop alle namen van de leerlingen uit A5a. Daan de Bruijn was heel positief na afloop: 

Allereerst wil ik u zeggen dat ik enorm genoten heb gisteren! Ik heb zelf een passie voor cabaret en om dan een hele middag dichtbij een cabaretier te zijn die zich klaarmaakt voor een show is het een unieke ervaring!  De voorstelling was goed in elkaar gezet en heel inspirerend. Het was heel prettig om naar Pieter Derks te luisteren en uitleg te krijgen over hoe hij werkt. 

Mijn groepje (werkgroep ontvangst) heeft, net als ik, ook heel erg genoten. We waren met z’n zessen: Kim van de Beek, Emma Kamphorst, Annejet van de Ven, Michelle Olthuis, Danique de Goeijen en ik. We mochten met onze groep Pieter Derks ontvangen, zijn kleedkamer inrichten, een bosje bloemen verzorgen en als kers op de taart mochten wij bij hoge uitzondering bij de soundcheck zijn. Toen was het zover, de voorstelling begon. We hebben heel veel gelachen en kregen allemaal (de hele klas) de mogelijkheid om aan het einde van de voorstelling nog vragen te stellen aan Pieter Derks. We vonden dit allemaal heel bijzonder en we zouden dolgraag nog een keer willen deelnemen aan het project ‘Adopteer een voorstelling’.