nieuws

 

   JOUW TALENT!

Derde klassen geven advies

Derde klassen geven advies

“Hoe kunnen wij de aantrekkelijkheid van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld verbeteren en de recreanten en toeristen blijven boeien?” Dat is de vraag waarover de derde klassen zich de afgelopen tijd bogen in opdracht van gemeente Heerde in het kader van het IVN Jongeren Adviesbureau Veluwe project. Op donderdag 22 maart presenteerden de leerlingen hun ideeën aan een jury, bestaande uit gemeente Heerde, Jos Melenhorst (oud projectleider Hoogwatergeul), advies- en ingenieursbureau Tauw en expert Jan Nitrauw. De winnende groep adviseerde de vijfkoppige jury om het bestaande informatiecentrum, gevestigd in het Gemaal Veluwe, uit te breiden met waterbeleving en water-doe-activiteiten, zodat meer kinderen leren over de werking van de watergeul. Wethouder Meijer is blij verrast door de creatieve ideeën die de leerlingen aandroegen: “Wij zijn enorm geïnspireerd geraakt door de mogelijkheden die jullie zien voor dit gebied.” 
Het avontuur is voor de winnende leerlingen nog niet afgelopen. Op 19 april krijgen zij op het VeluweCongres een podium om hun ideeën te presenteren.


De leerlingen doen mee aan het IVN Jongeren Adviesbureau Veluwe project: meer dan 550 Veluwse jongeren van 10 verschillende scholen adviseren bestuurders en organisaties over een lokaal vraagstuk. Dat doen ze in het kader van de Gebiedsopgave Veluwe. Om tot een goed advies te komen, gingen de leerlingen niet over één nacht ijs. In januari maakten ze  kennis met hun opdrachtgever gemeente Heerde. Met de opdracht en de wensen van de gemeente Heerde zijn ze vervolgens aan de slag gegaan. Om tot een gedegen advies te komen, hebben de leerlingen onder begeleiding van diverse (natuur)gidsen de hoogwatergeul beter leren kennen. Zo hebben ze kunnen bepalen welke mogelijkheden hier liggen voor recreanten en toeristen.