nieuws

 

   JOUW TALENT!

Excursie naar Keulen

Excursie naar Keulen

Op 7 juni vertrokken de atheneum-4 en -5 leerlingen met Duits in hun pakket een dag naar Keulen, georganiseerd door de vakgroep Duits in samenwerking met de sectie CKV.

 Na een bezoek aan de beroemde Dom en een stadswandeling bezochten de leerlingen een museum dat ze van tevoren gekozen hadden. Ze konden kiezen uit Museum Ludwig (met een beroemde collectie moderne kunst van Picasso tot Pop Art) met een rondleiding door een professionele gids of met een audiogids met commentaar bij de ‘gekozen’ kunstwerken, het - historisch georiënteerde - National Sozialismus- Dokumentationszentrum, een bezoek aan het Walraff Richartz Museum, waar middeleeuwse, symbolistische, expressionistische en impressionistische kunst te zien was met een tijdelijke expositie van de Hollandse meesters (met als speerpunt ‘wolken’). Op die manier sloot de excursie aan bij de interesses van de leerlingen. De rondleiding van enkele groepen werd in het Duits verzorgd en dat was een mooie gelegenheid om de Duitse taal te horen en te spreken.

Na deze bezoeken hadden de leerlingen nog een uurtje vrij te besteden, bijvoorbeeld om nog even iets te eten of even te winkelen. Tegen vier uur vertrok de bus weer naar Heerde. Het was een geslaagde (cultuur)dag.