nieuws

 

   JOUW TALENT!

Uitbreiding officieel geopend

Uitbreiding officieel geopend

Op donderdag 10 januari 2019 werd de uitbreiding van CC de Noordgouw officieel geopend door wethouder J. Berkhoff. Twee danseressen 'dansten' de doorgang naar de nieuwe creatieve afdeling open. De uitbreiding bestaat uit een drietal nieuw gebouwde lokalen en een aantal nieuwe werk- en spreekkamers voor docenten en leerlingen. Ook zijn de gymzalen grondig gerenoveerd.

Behoefte aan meer lokalen

Wie arriveert bij de Noordgouw ziet een opvallende gevel van glas die tot aan de grond reikt. Bovenin dat gedeelte bevindt zich Het Open Leer Centrum, een grote, rustige ruimte met computers, een bibliotheek, een groot computerlokaal en aparte werk/spreekkamers. Jarenlang stond dit OLC ‘op poten’; het ontwerp van de architect liet de ruimte op de begane grond ongebruikt en open. Met de groei van de Noordgouw ontstond de behoefte aan meer lokalen, ook voor de creatieve vakken. Een noodlokaal bood enkele jaren uitkomst, maar in 2017 startte de bouw van een aantal nieuwe lokalen, waarbij gebruik werd gemaakt van de lege ruimte onder het OLC. In de loop van 2018 werden deze in gebruik genomen.

Nieuwe mogelijkheden

Er zijn twee grote en één kleiner lokaal gerealiseerd, die alle schakelbaar zijn. De nieuwe lokalen bieden mogelijkheden voor nieuwe werkvormen en meer zichtbaarheid; zo is er bijvoorbeeld meer ruimte voor het exposeren van het leerlingenwerk. Het huiswerkinstituut, waar leerlingen dagelijks naar behoefte worden begeleid bij het maken van hun huiswerk, heeft er tevens een rustige plek gevonden. Het nieuwe gedeelte kan ook worden afgesloten van de school. Zo kan het, als aparte ruimte, gehuurd worden door bijvoorbeeld creatieve verenigingen.

Gymzalen

Tegelijk kregen de drie gymzalen die de school telt in 2018 nieuwe vloeren van Europees topniveau, mét vloerverwarming. Ook werden akoestische maatregelen genomen waardoor het werkklimaat is verbeterd voor zowel leerlingen als docenten. Tenslotte werden alle toestellen vervangen, zodat ook deze sectie klaar is voor de toekomst.

Ruimte

Met de renovatie en de nieuwbouw versterken gebouw en functionaliteit elkaar nog meer. De ingezette lijn gebaseerd op het programma van Stephen Covey,  waarmee leerlingen worden geholpen zichzelf en het waarom van hun keuzes te leren kennen, sluit aan op nieuwe onderwijsvormen waarin maatwerk en gepersonaliseerd leren een plek hebben. In de nieuwbouw, maar ook in de gerenoveerde school, is er volop de ruimte die verder te ontwikkelen.