nieuws

 

   JOUW TALENT!

Sneeuw en ijs bij survivalrun

Sneeuw en ijs bij survivalrun

Een pak sneeuw bij een temperatuur van iets onder nul maakte de Noordgouw Midwinter Survivalrun bij de Schaapskooi dit jaar een serieuze uitdaging. De meer dan 500 deelnemers schrokken niet terug voor deze omstandigheden.  Jaarlijks organiseert CC De Noordgouw deze survivalrun voor alle basisscholieren uit groep 7 en 8 uit de regio en voor de Noordgouw tweedeklassers met sportprofiel.

De 25 hindernissen die de deelnemers moesten overwinnen op het 5 kilometer tellende parcours varieerden van imposante steigerwerken met netten om op en overheen te klimmen, wiebelige touwladdertjes, banden om te verslepen, touwen om in te klimmen, stellages om slingerend als een aapje te overbruggen, touwen om op te balanceren en netten om onderdoor te kruipen. Studenten van Deltion gaven instructies bij de hindernissen. 

Alle uitslagen staan op www.noordgouwsurvivalrun.nl. In alle categorieën werden de drie snelste duo’s beloond met een trofee.

De Noordgouw Midwinter Survivalrun werd gesteund door bereidwillige sponsoren, waaronder veel Heerder ondernemers. Niet alleen het opzetten van een mooi parcours met gratis deelname, maar ook het uitdelen van warme chocolademelk en snert, appels en mueslirepen werd hierdoor mede mogelijk gemaakt.