nieuws

 

   JOUW TALENT!

Nieuwe media en computertechnologie bij CKV op de Noordgouw

Nieuwe media en computertechnologie bij CKV op de Noordgouw

Donderdag 21 maart organiseerde de vakgroep CKV een cultuurdag voor havo 4. Dit keer stond deze dag in het teken van het nieuwe onderdeel ‘Nieuwe media en computertechnologie.’ De leerlingen kozen een workshops van de firma Dropstuff uit Hilversum: Videoclip maken in één dag of GameDesign (zie uitleg hieronder). De leerlingen waren enthousiast bezig met deze creatieve opdrachten. De resultaten zijn (later) ook nog te bekijken.

Workshop #1 - Videoclip maken in één dag

Onder begeleiding van 2 workshopleiders (1 professionele filmmaker en 1 educatieve begeleider) gingen de leerlingen in 1 dagdeel werken aan een kort script & storyboard en vervolgens in groepjes allemaal één scene uit een groter verhaal filmen voor een eigen videoclip. Ze kregen tips & tricks mee over cameraposities, snelheid, close-ups, regie, licht en acteerwerk. Van deze beelden is een videoclip gemonteerd.

Workshop #2 - GameDesign

In deze workshop leerden leerlingen de relatie tussen games en kunst. Ze gingen zelf aan de slag met educational & serious games, doken de game-geschiedenis in en bekeken waar een goede game aan moet voldoen. Door middel van ‘paper prototyping’ gingen de leerlingen zelf aan de slag en oefenden ze met hoe je een game kan inzetten om een verhaal te vertellen of een onderwerp aan te kaarten. Deze workshop werd gegeven door 1 educatief begeleider en 1 professioneel game-designer.