nieuws

 

   JOUW TALENT!

Met ijs in de hand leren over recreatie

Met ijs in de hand leren over recreatie

Donderdag 6 juni hebben de leerlingen van havo 3 en vwo 3 een tour gekregen door de gemeente Heerde. Op vier plaatsen kregen zij uitleg over de toeristische waarde van die plek met daarbij achtergrondinformatie.

Schaapskooi
Lammert Niesing, schaapsherder van de Schaapskudde Epe-Heerde, vertelde hoe zijn hond de schapen in gareel houdt. Het hoeden van de kudde en het bijhouden van de heide is maar één van zijn functies. Dagelijks komen er bezoekers op de Renderklippen die graag een praatje maken met Lammert over de schapen, de heide en over het gebied. 

Mölle van Bats en de Kozakkenhaven
De leerlingen mochten daarna op de fiets naar Veessen waar de Mölle van Bats en de Kozakkenhaven bezocht werden. Molenaar Gerrit Kouwenhoven toonde de molen waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de Hank, de haven en de IJssel. Vooral die IJssel en het Kozakkenveer hebben veel aantrekkingskracht op toeristen. Dat laatste hebben de leerlingen ook ontdekt toen ze op Hemelvaartsdag enquêtes afnamen onder recreanten in de gemeente Heerde. Vooral bij de pontjes was het druk en hadden de wachtende mensen tijd om hun mening te geven over Heerde.

Camping Tesseplekke
Volgende stop is camping de Tesseplekke in Veessen waar Berend Jan Tessemaker ze de ins en outs geeft over het reilen en zeilen op een camping. Vooral interessant voor de leerlingen was om te horen hoe Berend Jan zijn informatie verkrijgt over zijn kampeerders; hij houdt bij waar de bezoekers van zijn website vandaan komen en ook houdt hij zich bezig met de online recensies die geplaatst worden over zijn camping.

Popup Eenhoorn
Dan de laatste en toch wel lekkerste stop van de dag: Popup Eenhoorn, waar de leerlingen te horen kregen over de steengoede plannen van het pand De Eendracht van de familie Stijf in Hoorn. Onder het genot van een ijsje, zagen ze prachtige beelden ondersteund door een enthousiast verhaal van Jan Stijf over het potentieel van het Coöperatiegebouw aan het Apeldoorns Kanaal.

Advies
De leerlingen vormen adviesbureaus en brengen een advies uit aan Visit Heerde over het toerisme in Heerde en hoe bezoekers te bereiken. Ze presenteren dit advies op 20 juni in het Raadhuis in Heerde voor een jury van Visit Heerde en de gemeente Heerde.

 Klik hier voor de foto's.