nieuws

 

Oud-leerling Arne Bijsterbosch winnaar Renault's 'Design de auto van de toekomst'

Oud-leerling Arne Bijsterbosch winnaar Renault's 'Design de auto van de toekomst'

Onze oud-leerling Arne Bijsterbosch is winnaar van Renault’s ‘Design de auto van de toekomst’. Arne bedacht een autonoom rijdende auto waarin de passagiers niet zitten, maar wandelen op een loopband. Goed gedaan, Arne!

Opdracht

Dit jaar werden deelnemers uitgedaagd om hun visie te geven op de auto van de toekomst, waarna drie finalisten hun ‘toekomstvisie’ mochten uitwerken met hulp van een professionele schetser.

Winnende ontwerp

Het ontwerp van Bijsterbosch werd op zaterdag 26 oktober tijdens de Dutch Design Week tot winnaar gekozen. De jury - onder leiding van Laurens van den Acker, Executive Vice President Corporate Design van Renault - was onder de indruk van zijn concept dat inhaakt op de gezondheidstrend, augmented en virtual reality.

Andere finalisten

Bijsterbosch ging in de finale de strijd aan met Marcel de Boer, die een concept van een modulaire auto ontwierp, gebaseerd op een ‘open source’-model, waarbij meerdere partijen onderdelen en componenten kunnen fabriceren. De derde finalist Wiebe Audenaerd bedacht een auto die communiceert met en reageert op zijn omgeving en waarbij ‘vertrouwen’ centraal staat. Ook past de auto zich aan de persoonlijke voorkeuren van de diverse gebruikers aan.