nieuws

 

   JOUW TALENT!

Ruim 500 scholieren doen mee aan Noordgouw Midwinter Survivalrun

Ruim 500 scholieren doen mee aan Noordgouw Midwinter Survivalrun

Vandaag was de 9e editie van de Noordgouw Midwinter Survivalrun bij de Schaapskooi in Heerde. Jaarlijks organiseert Christelijk College de Noordgouw in Heerde deze survivalrun voor alle basisscholieren uit groep 7 en 8 uit de regio en voor de Noordgouw tweedeklassers met een sportprofiel. Dit jaar deden ruim 500 deelnemers mee. De Noordgouw organiseert dit evenement om zoveel mogelijk kinderen te laten bewegen. Wat eerst begon als een onderdeel van het sportprofiel is uitgegroeid tot een bekende survivalrun in de regio.

Het herfstweer van vandaag stond in schril contrast met de vorige survivalrun die plaatsvond onder echt winterse omstandigheden met een temperatuur iets onder nul en met een pak sneeuw. De 25 hindernissen die de deelnemers moesten overwinnen op het 5 kilometer tellende parcours varieerden van imposante steigerwerken met netten om op en overheen te klimmen, wiebelige touwladdertjes, banden om te verslepen, touwen om in te klimmen, stellages om slingerend als een aap te overbruggen, touwen om op te balanceren en netten om onderdoor te kruipen. De Noordgouw-leerlingen met een sportprofiel hadden op het uitdagende parcours profijt van hun survivaltraining, waarbij ze specifieke technieken hadden aangeleerd.

Stage

Dit jaar werkten zo'n 80 studenten van Deltion College – studie ‘Sport, Bewegen & Leefstijl’ – mee aan het evenement. Zij gaven instructies bij de hindernissen. Een viertal studenten van Hogeschool Windesheim – studie ‘Sportkunde’ – hebben grotendeels de organisatie van dit evenement voor rekening genomen. Al met al een bijzondere samenwerking waarbij het basisonderwijs, voorgezet onderwijs, het mbo en hbo elkaar versterken. En een waardevolle stageplek voor de studenten.

Uitslagen

Alle uitslagen zijn te vinden op noordgouwsurvivalrun.nl. Iedereen die meedeed, ontving een mooie medaille voor deelname.

Sponsoren

De Noordgouw Midwinter Survivalrun werd gesteund door bereidwillige sponsoren, waaronder veel ondernemers in Heerde. Niet alleen het opzetten van een mooi parcours met gratis deelname, maar ook het uitdelen van warme chocolademelk en erwtensoep, mandarijnen en ontbijtkoek werd hierdoor mede mogelijk gemaakt.

Foto's

Bekijk hier meer foto's van vandaag. Fotocredits: Fotoclub de Sprengen.