nieuws

 

   JOUW TALENT!

Plusprofielmiddag swingend gestart

Plusprofielmiddag swingend gestart

De eerste van een reeks voorlichtingsdagen van de Noordgouw is woensdagmiddag 6 oktober swingend van start gegaan. De voorlichting ging over de plusprofielen Sport, Expressie en Research. Leerlingen op de Noordgouw kiezen een plusprofiel en volgen in de brugklas en tweede klas daar extra lessen in. Gymleraar Bern Kroesen en tevens deelnemer aan het SBS-programma ‘De dansmarathon’ zorgde ervoor dat de sfeer er meteen goed in zat. Hij leerde de ruim 275 leerlingen het populaire dansje van het nummer ‘Increìble’ van Rolf Sanchez. Daarna gingen de leerlingen uiteen in verschillende groepen onder leiding van Noordgouw-docenten. Elke leerling kon zo mooi zelf ervaren wat de plusprofielen nou precies inhouden. Zelf doen en ondervinden is toch wel het leukste en zo komt een leerling erachter wat het beste bij hem/haar past. “Ik dacht van te voren dat ik Expressie zou kiezen, maar nu denk ik dat ik sport leuker vind”, aldus Yael (uit groep 7 van het Kristal). Tussendoor kregen de leerlingen uit groep 7 en 8 een lekker ijsje. Deze verkoeling werd erg gewaardeerd door de enthousiaste gasten. Na afloop van drie rondes plusprofielen kreeg iedereen een mooie bidon mee naar huis.

Donderdag 18 november is de voorlichting voor Atheneum+ met Cambridge Engels. Deze avond van 19.15 tot 21.15 uur is voor leerlingen uit groep 7 en 8 die naar verwachting een atheneumadvies krijgen en daarnaast nog wel een extra uitdaging aankunnen. Voor deze leerlingen zijn er extra plusvakken en volgen zij Cambridge Engels lessen. Ouder(s)/verzorger(s) zijn bij deze avond ook van harte welkom. Opgeven is niet nodig. 

De laatste voorlichtingsavond is de Open Avond op woensdag 12 januari 2022 van 19.00 – 21.30 uur. Tijdens deze avond kunnen leerlingen de sfeer proeven op school, lesjes volgen, informatie opdoen, vragen stellen en nog heel veel meer. Kinderen uit groep 7 en 8 zijn van harte welkom met hun ouder(s)/verzorger(s).