X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

A5 naar NUM bij Radboud Universiteit Nijmegen

Vandaag was A5 te gast bij de slotconferentie van de Model United Netherlands in de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor deze dag hadden de A5-leerlingen er al drie trainingsdagen op school op zitten. Meer dan 270 leerlingen uit binnen- en buitenland deden vandaag mee aan de conferentie. Het thema van de dag was: Revitalising diplomacy: cooperation in times of uncertaincy. De leerlingen werden in verschillende commissies ingedeeld en er werd gedebatteerd over uiteenlopende onderwerpen.

Read more...
Nelissen, Thamar, vrijdag 26 mei 2023

Pub Quiz-avond levert €1.095,50 op

Gisteravond was het Pub Quiz-avond in de aula. Met 25 teams, bestaande uit collega’s, familie, vrienden, (oud-)leerlingen en sponsoren waren er in totaal zo’n 130 deelnemers. Onder de belangeloze leiding van quizmaster Frank Zoet was het een fantastische en gezellige avond. Het winnende team was ‘Team Post’. De tweede plaats was voor ‘Kiekn Wat t Wordt’ gevolgd door ‘Team Toebiet’ die als derde eindigde. Als bonus van deze mooie avond bedroeg de opbrengst maar liefst €1.095,50. Deze opbrengst gaat naar het KWF. De avond werd georganiseerd door de twee Noordgouw-teams, bestaande uit leerlingen en docenten, die meedoen aan de Alpe d’HuZes op donderdag 1 juni.

Read more...
Nelissen, Thamar, vrijdag 12 mei 2023

Veteranen welkom tijdens schoolconcert ‘de Missie’

In de projectweek ‘Vrij’ organiseert de Noordgouw op woensdag 12 april een concert in theater De Heerd. Er zijn twee voorstellingen: om 11.00 uur en om 13.00 uur. Het concert wordt live gespeeld door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers van de Koninklijke Landmacht. Dit is een orkest met 22 beroepsmuziekanten die voor de Landmacht werken en muziek maken. Deze voorstelling is speciaal voor scholen gemaakt.

Read more...
Nelissen, Thamar, dinsdag 4 april 2023

Onze school is gezond

Onze school heeft opnieuw het vignet Gezonde School behaald. Wij zijn al sinds 2017 een Gezonde School. Met het vignet laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

In het totaal heeft onze school nu vijf certificaten, namelijk: (1) Bewegen en Sport; (2) Voeding; (3) Welbevinden; (4) Relaties en Seksualiteit; en (5) Roken, alcohol- en drugspreventie.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wil je meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Read more...
Nelissen, Thamar, dinsdag 28 maart 2023

De renovatie is begonnen!

Vandaag is de officiële start van de levensduur verlengende renovatie bij de Noordgouw. Ons gebouw moet dan weer 30 jaar mee kunnen. De start werd gemarkeerd door de onthulling van het bouwbord door wethouder William van Ommen.

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 23 februari 2023

rss_feedRSS
124678910Last