X





Stichting

De Noordgouw is een stichting en heeft een ANBI-status. 

 

Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs

Christelijk College de Noordgouw
Eperweg 34a 
8181 EW Heerde 
Telefoon: 0578-693411 (bereikbaar van 7.30 - 16.00 uur)
IBAN Bankrekeningnummer: NL57 RABO 03965454 08
Fiscaal nummer: 8059.24.401
KvK nummer: 41042851

 

RAAD VAN BEHEER.

De ‘Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Heerde’ vormt het bevoegd gezag van Christelijk College de Noordgouw. De gezamenlijke leden van de Raad van Beheer vormen het ‘bestuur’ van de stichting. De Raad van Beheer (RvB) bestaat uit 1 uitvoerend bestuurder (rector/bestuurder) en toezichthouders. De toezichthouders hebben de wettelijke taak toezicht te houden op de onderwijsinstelling, waarbij o.a. de kwaliteit van het onderwijs, de financiën, het jaarverslag, de identiteit en de sfeer op school op de agenda staan.


DOCUMENTEN INZIEN

De RvB vergadert circa 6 keer per jaar. Daarnaast is er een meeloopdag voor de toezichthouders in februari en een verdiepingsdag in november. De RvB werkt volgens de Code Good Governance voor het voortgezet onderwijs (versie juni 2015) van de VO-Raad. 

Leden Raad van Beheer

  • Rutger Stolting, voorzitter
  • Jan van Dorp, penningmeester
  • Henk-Jan van Mossel
  • Anneke Doespers
  • Elisabeth Keppel
  • Carmen van Beek
  • Chris van der Meulen, rector-bestuurder

Beloningsbeleid

De toezichthoudende leden van de Raad van Beheer doen dit op vrijwillige basis en ontvangen geen vergoeding.

Contact

info@noordgouw.nl,  t.a.v. Raad van Beheer.


 

ORGANISATIE EN ORGANOGRAM.

De Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs vormt het bevoegd gezag binnen Christelijk College de Noordgouw. 
De schoolleiding bestaat uit de rector-bestuurder en schoolleiders.

Mijn naam is Anneke en ik woon samen met mijn man Frank en kinderen Jasmijn en Daan in Wapenveld. Jasmijn is onlangs gestart in de brugklas en Daan zit nog op de basisschool.

Wat doe ik?
Samen met voormalige collega's en vrienden heb ik een jaar geleden The Carbon Zero Club opgericht. Dit initiatief richt zich op het helpen van bedrijven, vooral in de voedingsmiddelenindustrie, om hun CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Door middel van samenwerking met specialisten en technologische start-ups, begeleid ik deze bedrijven in hun transitie naar een duurzaam bedrijfsmodel. Daarnaast ben ik leider van het voetbalteam van Jasmijn en leer ik piano spelen, ik vind dit zowel uitdagend als ontspannend.

Waarom heb ik voor de RvB gekozen?
Ik heb bewust gekozen voor een rol in de Raad van Beheer van de Noordgouw vanwege mijn affiniteit met het onderwijs. Ik geloof in de cruciale rol die het onderwijs speelt in de ontwikkeling van kinderen, die de toekomst vormen. Door mijn kennis en ervaring te delen, draag ik graag bij aan de groei en ontwikkeling van onze school. Tegelijkertijd blijf ik zelf leren en groeien door samenwerking binnen de Raad van Beheer en het team van de Noordgouw.

Anneke Doespers

Mijn naam is Henk-Jan van Mossel. Ik ben als toezichthouder verbonden aan de Noordgouw.
Ik heb een achtergrond in bestuur, management en uitvoering van o.a. onderzoek, onderwijs en ontwikkeling. In het dagelijks leven werk ik in het management bij Gelre ziekenhuizen. En, met veel plezier zet ik mij in voor een bloeiende Noordgouw.

Ik kom uit Epe en ik heb zelf in de jaren ’90 op de Heertganck/Noordgouw gezeten. Sinds een paar jaar ben ik terug in de regio. Ik heb drie kinderen: Eline, Merel en Wouter en twee van de drie zitten nu ook op de Noordgouw. Het is heel fijn om mij in te kunnen zetten voor verdere ontwikkeling van de school van mijn kinderen. En het is erg leuk om mijn ervaring in het management van maatschappelijke organisaties in te kunnen zetten vanuit een andere rol.

Henk-Jan van Mossel

Als oud-leerling ben ik zeer gemotiveerd om als RvB-lid mijn steentje bij te dragen aan de Noordgouw. In het dagelijks leven werk ik met een team aan collega’s aan marketingcampagnes via mijn eigen marketingbureau BRAND/C.
Daarnaast mag ik spreken voor groepen en train ik graag mensen over hoe je verschillende generaties (op de werkvloer) kunt verbinden en leiding kunt geven. Vanuit deze combi zal ik me ook binnen de RvB ontfermen over de portefeuilles identiteit en personeel.

Ik hoop een nieuw, verfrissend perspectief te bieden via de Raad van Beheer. Met het oog op de kwaliteit van de mens ben ik ervan overtuigd dat we – samen met de conrector en collega’s van de Noordgouw - kwalitatief onderwijs kunnen faciliteren.

Carmen van Beek

Ik ben 59 jaar en woon in Epe. We hebben drie dochters die allemaal op de Noordgouw hebben gezeten.

In het dagelijks leven ben ik partner in een Corporate Finance praktijk. Met vier collega’s houden we ons bezig met het waarderen van ondernemingen en het begeleiden van fusie- en overnametransacties. Ik zit sinds 2016 in de Raad van Beheer. Mede gezien mijn achtergrond heb ik de portefeuille Financiën.

Jan van Dorp

Mijn verbinding met de Noordgouw bestaat inmiddels méér dan 40 jaar.
Als kind-van-een-docent en leerling ben ik in de jaren '80 en '90 opgegroeid mét en op de (toen nog) Heertganck; een warme, solide basis. Toen ik op 18 jarige leeftijd eindelijk weg mocht uit Heerde, had ik niet verwacht dat ik 25 jaar later weer vanuit Amsterdam terug zou keren naar mijn geboortegrond.

Na mijn middelbare school ben ik via de Koninklijke Marine en een studie bedrijfskunde in het ondernemerschap beland. Nu zijn mijn drie kinderen als leerling de Noordgouw aan het ontdekken en pak ik de kans om wat terug te geven aan de school die mij heeft gevormd én wat bij te dragen aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie.

Onze kids groeien op in een wezenlijk andere tijd dan wij en de school als veilig, sterk fundament voor ontwikkeling is belangrijker dan ooit. De rol als toezichthouder geeft mij de kans om mijn ervaring op organisatie en ondernemerschap in te brengen, om het succes en de kwaliteit van de Noordgouw veilig te stellen.

Rutger Stolting

Mijn werkzame leven heeft zich afgespeeld in het domein van zorg en welzijn. Als verpleegkundige GGZ, werken met verstandelijk beperkte mensen en de ouders, schoolmaatschappelijk werk voor blinden en slechtzienden Visio. Daarna als directeur Visio Noord Holland.

In Leiden was ik bestuurder van de Binnenvest (dak- en thuislozen, beschermd wonen, inloop voor voedsel en kleding. Daarna in Apeldoorn, bestuurder Welzijn voor de stad en de buitengebieden.

In Apeldoorn bij Riwis zorg en welzijn als directeur van alle teams GGZ cliënten. 12 teams met de ambitie om de organisatie op een hoger plan te krijgen. Bijvoorbeeld werken, leren en beleven. Minder zorg, meer activiteiten. Een combinatie met de Passerel en Riwis.

Op Aruba was ik leidinggevende GGZ. Voor het opzetten van twee poli’s kind- en jeugd en twee Fact teams. Een verrassend eiland met veel goeds en ook veel armoede. Door Covid kon ik mijn drie jaar niet helemaal vol maken. Daarna wel weer twee keer teruggekomen om zorgvuldig af te sluiten.
Ondertussen heb ik ook in drie raden van toezicht gezeten: Stichting Present Nederland, De goede Woning Apeldoorn en Het Baken in Elburg eo.
Bij Profila Zorgggroep (een landelijke organisatie) heb ik drie jaar gewerkt als leidinggevende van teams, maar ook de portefeuille |Werk|Leer|Beleef| activering van cliënten en zorgen voor passende werkzaamheden voor elk niveau. Reizen van Appingedam tot Zeeland. Overigens had ik toen al drie jaar de gepensioneerde leeftijd.

In al die jaren heb ik steeds met veel passie en plezier gewerkt. Graag draag ik mijn bijdrage aan de RvB van de Noordgouw. (De eerste indruk van de school is erg goed. Rust, nabijheid, aandacht voor de leerling). Misschien wel een jaar of twee als voorzitter van de RvB?

Elisabeth Keppel