X

Naar de brugklas!

Op de middelbare school is het echt anders dan op jouw basisschool. Alleen al dat je bijna elke 45 minuten een andere leraar krijgt is een hele verandering. Maak je niet ongerust… we helpen je graag op weg. Bijvoorbeeld in onze introductieweek, gelijk de eerste week van het nieuwe schooljaar. Daar leer je je klasgenoten, je mentor en de juniormentoren beter kennen. Je hoort er ook over onze kernwaarden: veilig, eerlijk, respect, aandacht en ambitie. Met onze kernwaarden maken we duidelijk hoe we met elkaar willen omgaan. Dat doen we ook vanuit de leefregels in de Bijbel, we zijn immers een christelijke school. Heel vaak horen we terug dat leerlingen de sfeer en de gezelligheid erg fijn vinden, maar ook dat we duidelijk zijn in wat we van je verwachten en dat je veel leert. Eigenlijk gaan we je helpen groeien in kennis van allerlei vakken, maar ook hoe je met elkaar en je omgeving omgaat. Daarnaast mag je groeien als persoon, zodat je mag worden zoals je bent gemaakt en bedoeld. Dat vraagt ook iets van jou. Namelijk dat je nadenkt over wat je zou willen en hoe je dat gaat bereiken. Proactief zijn heet dat. Daarna komt dat je leert dat je belangrijke zaken eerst afhandelt en dat je weet waar je naartoe werkt. Wat is er mooier om dat zo te doen dat jijzelf, maar ook anderen daar beter van worden? En dat je mag ervaren dat je samen betere oplossingen bedenkt dan alleen.
 

INTRODUCTIE.

Nog vóór de zomervakantie kom je als nieuwe brugklasser een ochtend op school om kennis te maken met de mentor, een paar docenten en je nieuwe klasgenoten. Dan weet je al een beetje bij wie je in de klas komt. Aan het begin van het schooljaar ga je samen hard aan het werk in de introductieweek. Je wordt dan wegwijs gemaakt in de school en leert je klas goed kennen. Je doet samen leuke dingen op het Heerderstrand én je bereidt samen de Introductieshow voor. 
 

Mentor

Iedere klas heeft een eigen mentor. De mentor helpt om een klas een leuk en gezellig geheel te maken. Ook kun je bij je mentor terecht als je vragen of problemen hebt. Je mentor geeft ook studielessen. 

 

 

Juniormentor
Je hebt als brugklasleerling een eigen juniormentor. Dit is een leerling die in de derde klas zit en die een beetje voor jou zorgt. Je hebt natuurlijk je mentor, maar soms vind je het misschien fijner om met een oudere leerling te praten. Iedere juniormentor heeft acht à tien brugklasleerlingen onder zijn hoede, en is er ook tijdens de introductie.
Juniormentoren helpen mee bij allerlei activiteiten. Tijdens het schooljaar komen ze soms tijdens de studielessen even bijpraten, en ze zitten vaak in de Whatsapp-groep van je klas. Verder zijn ze erbij op de klassenavond en de brugklasavond. 

 


Meer informatie.

 

Schoolgids Magazine Aanmelden