X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

vrijdag 6 september 2024 / Categories: Algemeen

College Gemeente Heerde op bezoek

College Gemeente Heerde op bezoek

Het College van de Gemeente Heerde heeft afgelopen dinsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de Noordgouw. Het bezoek stond naast het kennismaken in het teken van de samenwerking tussen de gemeente en onze school. Aanwezig waren Jeannette van der Beek, gemeentesecretaris Ben van Zuthem, Anna Adolfsen, wethouders Klaas Harink en William van Ommen, burgemeester Olaf Prinsen en wethouder Stephan Nienhuis.

De delegatie werd hartelijk ontvangen door onze rector-bestuurder Chris van der Meulen. Onder het genot van een kopje koffie werd er teruggeblikt op de middelbare schooltijd van de collegeleden. Iedereen kon zich wel een leraar voor de geest halen die indruk had gemaakt. Ook het fietsenhok werd vaak benoemd. Zowel wethouder Nienhuis als wethouder Van Ommen hebben op de Noordgouw gezeten, waarbij Stephan Nienhuis het tweede deel in Hattem naar school ging.

Het bezoek eindigde met een constructieve discussie over hoe de gemeente en de Noordgouw elkaar kunnen versterken. Er werd gesproken over mogelijkheden voor leerlingen om deel te nemen aan de Jeugdraad van de gemeente, evenals over het creëren van stageplekken binnen de gemeente. Burgemeester Olaf Prinsen bood zelfs aan om een gastles te verzorgen over kennismaking met de arbeidsmarkt, waarbij hij de gemeente zal presenteren als een aantrekkelijke werkgever.

Het bezoek markeert het begin van een veelbelovende samenwerking tussen Gemeente Heerde en de Noordgouw. Wij willen ons beide inzetten om de talenten van de jeugd verder te ontwikkelen en te ondersteunen.