X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

vrijdag 27 januari 2023 / Categories: Algemeen, Survivalrun

Feestelijke jubileumeditie Noordgouw Midwinter Survivalrun

Feestelijke jubileumeditie Noordgouw Midwinter Survivalrun

Afgelopen woensdag was de 10e editie van de Noordgouw Midwinter Survivalrun bij de Schaapskooi in Heerde. Jaarlijks organiseren wij deze survivalrun voor alle basisscholieren uit groep 7 en 8 uit de regio en voor de Noordgouw tweedeklassers met een sportprofiel. Speciaal voor deze jubileumeditie mochten ook alle overige Noordgouw-leerlingen zich opgeven. Ruim 500 deelnemers haalden opgetogen de finish door de bel te luiden. Wij organiseren dit evenement om zoveel mogelijk kinderen te laten bewegen. Wat eerst begon als een onderdeel van het sportprofiel is uitgegroeid tot een bekende survivalrun in de regio.

Koud was het wel op de heide, maar een goede warming-up door een zeer enthousiaste instructeur zorgde ervoor dat de deelnemers warm startten aan het 5 kilometer tellende parcours. De 25 hindernissen die de deelnemers moesten overwinnen tijdens de route varieerden van imposante steigerwerken met netten om op en overheen te klimmen, wiebelige touwladdertjes, banden om te verslepen, touwen om in te klimmen, stellages om slingerend als een aap te overbruggen, touwen om op te balanceren en netten om onderdoor te kruipen. De Noordgouw-leerlingen met een sportprofiel hadden op het uitdagende parcours profijt van hun survivaltraining, waarbij ze specifieke technieken hadden aangeleerd. Dat het onderweg wel zwaar was en het traject een heuse uitdaging, was te zien aan de geconcentreerde koppies en rode wangen. De deelnemers die bij de finish het laatste grote obstakel moesten beklimmen werden enthousiast onthaald en aangemoedigd door familie en vrienden. Ze ontvingen een mooie houten medaille voor hun deelname. Na afloop was er voor iedereen warme chocolademelk, erwtensoep, broodjes en fruit.

Stage

Dit jaar werkten 35 studenten van Deltion College – studie ‘Sport, Bewegen & Leefstijl’ – mee aan het evenement. Zij gaven instructies bij de hindernissen. Een drietal Calo-studenten van Hogeschool Windesheim hebben grotendeels de organisatie van dit evenement voor rekening genomen. Al met al een bijzondere samenwerking waarbij het basisonderwijs, voorgezet onderwijs, het mbo en hbo elkaar versterken. En een waardevolle stageplek voor de studenten.

Uitslagen

Alle uitslagen zijn te vinden op www.noordgouwsurvivalrun.nl.

Sponsoren

De Noordgouw Midwinter Survivalrun werd gesteund door bereidwillige sponsoren, waaronder veel ondernemers in Heerde. Niet alleen het opzetten van een mooi parcours met gratis deelname, maar ook het uitdelen van eten werd hierdoor mede mogelijk gemaakt. Wij bedanken alle sponsoren hartelijk voor hun inzet en bijdrage!