X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

donderdag 27 januari 2022 / Categories: Algemeen

Wij hebben alle themacertificaten ‘Gezonde school’ behaald!

Gezonde school

Wij hebben alle themacertificaten ‘Gezonde school’ behaald!

Yes! Wij hebben het vijfde en laatste themacertificaat ‘Roken, alcohol- en drugspreventie’ behaald als onderdeel van Gezonde School. In het totaal hebben wij nu de volgende certificaten: (1) Bewegen en Sport; (2) Voeding; (3) Welbevinden; (4) Relaties en Seksualiteit; en (5) Roken, alcohol- en drugspreventie. Het afgelopen jaar hebben wij ons ingezet om het laatste certificaat voor elkaar te krijgen door middel van preventielessen. Deze zijn al aan de brugklassen gegeven. Voor de hogere klassen worden ze komende periodes ingepland. Zo willen wij op alle mogelijke gebieden een gezonde school zijn.

Het vignet ‘Gezonde School’ is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag een school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. Sinds 2017 hebben wij het vignet Gezonde School. Daarmee laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Zo zorgen wij voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van onze leerlingen. “Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval”, als rector Marco de Vries.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Ga voor meer informatie naar gezondeschool.nl.