X

Atheneum+ met Cambridge Engels

Kun jij het atheneumniveau echt goed aan volgens je juf of meester? Atheneum-plus doet er een schepje bovenop,
dus dat is echt iets voor jou! 

Atheneum-plus met Cambridge Engels is geschikt voor leerlingen met een duidelijk vwo-advies, die bovendien een extra uitdaging aankunnen. Het is pittig, je moet er wel echt wat voor doen! Vanaf de brugklas tot het eindexamen volg je een intensief Cambridge Engels programma. In de lessen Engels wordt uitsluitend Engels gesproken en ook het lesmateriaal is volledig Engels. Gedurende alle leerjaren wordt ieder aspect van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, op een hoger niveau gebracht. Tijdens de opleiding kun je verschillende Cambridge-certificaten behalen. Het Certificate in Advanced English (CAE) is net als het hoogst haalbare Certificate of Proficiency in English (CPE) internationaal erkend. Beide certificaten geven jou de mogelijkheid om op universitair niveau een Engelstalige vervolgopleiding te kiezen, in Nederland of daarbuiten. Met het CPE-certificate word je opgeleid tot near-native speaker. In de tweede klas van atheneum-plus met Cambridge Engels bezoek je Cambridge en Londen. 
 

PLUSVAKKEN.

Naast Cambridge Engels worden in de onderbouw van atheneum-plus extra plusvakken aangeboden met onderwerpen die de algemene ontwikkeling bevorderen.

Brugklas

  • Logisch denken: Trainen in logisch denken, dat doen we met leuke spellen waarbij je flink moet nadenken. Een calcudoku bijvoorbeeld. Dat is een sudoku met iets andere spelregels; je moet optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen om ‘m op te lossen. Ook leer je (digitaal) schaken, een spel waarbij vooruitdenken heel belangrijk is. De atheneum-plusklassen doen bovendien mee aan de Kangoeroewedstrijd, een reken- en wiskundewedstrijd die elk jaar in 50 landen wordt gehouden.
  • Play the game: Wazige woorden, slinkse spelling en uitstekende uitdrukkingen; over taal valt heel wat te vragen! In de brugklas maken we een taalspel met vragen waar (n)iemand het antwoord op heeft. We ontwerpen een eigen spel en speelbord.

Tweede klas

In het project ‘Helden van Heerde’ ga je op zoek naar jouw lokale held en maak je voor deze persoon een eerbetoon in de vorm van een lied, gedicht, schilderij of beeld. In de zoektocht naar jouw held en het weergeven van zijn of haar bijzondere kwaliteiten krijg je ondersteuning van verschillende gastdocenten. Zo heb je les van o.a. een journalist, grafisch ontwerper, fotograaf, beeldend kunstenaar en een sing en songwriter. Alle resultaten zijn uiteindelijk te zien in een tentoonstelling in De Heerd. Ook het inrichten van deze tentoonstelling en alle publiciteit hieromheen wordt door jou (en je medeleerlingen) zelf georganiseerd.

Derde klas

  • Videobewerking met professionele software. Met videobewerking kun je al je creatieve vermogens kwijt in een abstracte omgeving. Je leert beelden, teksten, muziek en audiofragmenten met professionele software samen te voegen tot een prachtig audiovisueel resultaat. 
  • 'De Dikke nog dikker', waarbij je zelf met een nieuw woord een bijdrage levert aan de Dikke Van Dale.
  • Financiële redzaamheid belicht onderwerpen waar je de komende jaren mee te maken krijgt als: (eerste) baantje, sparen, studiekosten en leningen,
    verzekeringen en vakantie. Zo nu en dan worden er gastsprekers ingevlogen.
     

BEN JE GOED IN ENGELS,

MAAR ZIT JE OP DE MAVO, HAVO OF HET REGULIERE ATHENEUM?

Dan kan ook jij een speciale keuzemodule volgen voor Cambridge Engels!

Internationale ambities?

Zoals Cambridge een verdiepend taalprogramma voor Engels is, is Delf dat voor Frans. Ook dat bieden we aan op de Noordgouw. Dus heb je internationale ambities? Met het internationaal erkende Delf-programma kun je je vanaf leerjaar 5 extra in Frans verdiepen.

Magazine

Alles nog eens compact nalezen? Bekijk hier ons magazine.


Meer informatie.
 

Schoolgids Vakantierooster Aanmelden