X


Renovatie schoolgebouw

2024 staat bij ons in het teken van renoveren. Ons schoolgebouw krijgt namelijk een totale make-over en
moet dan weer 30 jaar mee kunnen! We laten je graag zien hoe het gaat worden.

DIT GAAN WE DOEN.

Vanuit het oogpunt van duurzaamheid en kostenbesparing kiezen wij voor renovatie in plaats van nieuwbouw. Het bestaande gebouw krijgt een eigentijdse warme onderhoudsarme ‘jas’ met een dikte van 40 cm en wordt voorzien van driedubbel glas. Via het octopus concept worden de lokalen vanaf het dak voorzien van frisse, schone, gekoelde of verwarmde lucht. Zo krijg je een gezond binnenklimaat op basis van Frisse Scholen klasse B. Er is ook aandacht voor de hoeveelheid licht en de akoestiek in elk lokaal. Alle technische kanalen die van het dak in het gebouw worden gebracht, lopen via pilaren die onderdeel uitmaken van de aluminium gevel. Het ontwerp heeft daarom zowel een horizontaal als verticaal ritme. Vooruitlopend op de renovatie is het dak al in 2021/2022 geïsoleerd en van nieuwe dakbedekking voorzien. Na de renovatie is het gebouw nagenoeg gasloos en voorzien de ca. 1.000 zonnepanelen grotendeels in onze energiebehoefte. Door deze renovatie gaat het energielabel naar A++ en voldoet het aan de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw). 

De bouwactiviteiten verlopen in fases. Er is uitgebreid aandacht voor de veiligheid. We scheiden de leerling- en bouwstromen zo veel mogelijk van elkaar. Ook is de aan- en afvoer van bouwmateriaal en geluidsproductie gereguleerd.
 

PLANNING.

  • Fase 1: gymzalen met aanbouw, maart 2024
  • Fase 2: schoolgebouw, eind 2024/begin 2025
     

BOUWTEAM.

Vundamenz, W4Y, Prins Bouw, ITN, Van Dorp Installaties, Pelecon en opdrachtgever Christelijk College de Noordgouw.


 

De renovatie is begonnen!

Vandaag is de officiële start van de levensduur verlengende renovatie bij de Noordgouw. Ons gebouw moet dan weer 30 jaar mee kunnen. De start werd gemarkeerd door de onthulling van het bouwbord door wethouder William van Ommen.

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 23 februari 2023

rss_feedRSS

Meer informatie.

 

 

Schoolgids Vakantierooster Aanmelden