nieuws

 

   JOUW TALENT!

Noordgouw ontvangt opnieuw Wecycle-certificaat

Noordgouw ontvangt opnieuw Wecycle-certificaat

Met een inzamelactie heeft de Noordgouw veel kleine apparaten uit de kliko gered, zodat ze kunnen worden gerecycled. Voor deze inzet hebben wij opnieuw een Wecycle-certificaat met twee sterren ontvangen. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waar meer dan 200 scholen verspreid over heel Nederland aan hebben deelgenomen. De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Docent mevrouw De Graaf, initiatiefnemer van de Wecycle-actie op de Noordgouw: “Het is bij mij begonnen vanuit het Juniorcollege om basisschoolleerlingen meer bewust te maken van afval scheiden. Wij hebben tijdens het Juniorcollege ook al twee keer de Wecycle-puzzelwedstrijd gewonnen met leerlingen van Wereldwijs en Het Talent. Als school doen we nu al zo’n vijf jaar mee, omdat wij het belangrijk vinden onze leerlingen (en collega’s) op een toegankelijke manier iets mee te geven over het nut van afvalscheiding.”

Bijdrage voor Stichting Jarige Job

Een mooie bijkomstigheid van de landelijke inzameling is dat Wecycle een bedrag doneert aan Stichting Jarige Job voor iedere deelnemende school. Dit jaar ontving de stichting een cheque van € 10.000. Met het bedrag kunnen ze kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. De jarige Jobjes ontvangen een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.

Over Wecycle

Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. In 2018 heeft Wecycle 105 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 294 miljoen kilo.