X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

dinsdag 7 februari 2023 / Categories: Algemeen

Opnieuw Wecycle-certificaat

Opnieuw Wecycle-certificaat

Met de jaarlijkse Wecycle inzamelactie hebben we weer veel kleine elektrische apparaten uit de kliko gered, zodat ze kunnen worden gerecycled. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waar ruim 170 scholen verspreid over heel Nederland aan hebben deelgenomen. Als bedankje doneert Wecycle namens iedere school verjaardagscadeaus via Stichting Jarige Job aan kinderen die opgroeien in gezinnen die het financieel nu nog moeilijker hebben. De Wecycle scholenactie wordt georganiseerd door Stichting OPEN, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Docent Giesanne de Graaf, initiatiefnemer van de Wecycle-actie op de Noordgouw: “Het is bij mij begonnen vanuit het Junior College om basisschoolleerlingen meer bewust te maken van afval scheiden. Wij hebben tijdens het Junior College ook al twee keer de Wecycle-puzzelwedstrijd gewonnen met leerlingen van Wereldwijs en Het Talent. Als school doen we nu al zo’n zeven jaar mee, omdat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen, zoals het verminderen van afvalstoffen, werkgelegenheid helpen te creëren en grondstoffen te sparen."

Over WeCycle
Door grondstoffen na recyclen opnieuw te gebruiken in plaats van uit de natuur te halen, is er minder energie nodig en dit leidt tot minder CO2 in de lucht. Wecycle heeft laten uitrekenen dat zij jaarlijks 345.000.000 kilo CO2 bespaart. Dit is te vergelijken met de uitstoot die in een jaar wordt veroorzaakt door maar liefst 119.000 benzineauto’s!