X

Noordgouw
Midwinter
Survivalrun

 

Doe je mee?

Doe je mee met de Noordgouw Midwinter Survivalrun 2023? Schrijf je in met je hele klas.

De 10e editie van de Noordgouw Midwinter Survivalrun staat voor de deur en het belooft een feestelijke editie te worden. Dus zet 'm alvast in je agenda: woensdag 25 januari bij de Schaapskooi in Heerde! Zit jij in groep 7 of 8 en wil jij meedoen? Dat kan! Meld je hier aan. Ben je een leerling van de Noordgouw? Ook dan kun je meedoen. Het maakt niet uit in welke klas je zit. Je kan je hier aanmelden.

De afgelopen twee jaar heeft de survivalrun niet kunnen plaatsvinden en daarom gaan wij er nu een groot feest van maken. Er zijn weer genoeg hindernissen aanwezig, dus er wordt weer gerend, gekropen en geklommen.

Hoe het begon

Dries Kelderman (LO docent aan de Noordgouw) kwam met het idee om een survivalrun te organiseren voor de leerlingen met de profielkeuze sport. Dit zou dan voor ongeveer 70 deelnemers zijn, maar hij vond het jammer dat het voor weinig leerlingen was en daarom heeft hij 2 basisscholen in de omgeving gevraagd om deel te nemen aan de run. De Noordgouw Midwinter Survivalrun heeft toen voor het eerst plaatsgevonden.

De Noordgouw Midwinter Survivalrun werd voor het eerst georganiseerd in 2011 bij het Heerderstrand. De run werd georganiseerd door twee CALO studenten van Windesheim Zwolle. Er deden toen ongeveer 136 deelnemers mee, 66 groep 8 leerlingen en ongeveer 70 tweedeklassers met de profielkeuze sport. In de jaren die volgden is de locatie van de run veranderd van het Heerderstrand naar de Schaapskooi. Ook deden er steeds meer leerlingen van groep 8 van verschillende basisscholen in de omgeving Heerde mee. In 2016 mochten ook leerlingen van groep 7 meedoen aan de run. De eerste run begon met ongeveer 140 deelnemers en is uitgegroeid naar een run met meer dan 500 deelnemers.

Contact

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar noordgouwsurvivalrun@hotmail.com