X

Noordgouw
Midwinter
Survivalrun

 

Doe je mee?

Doe je mee met de Noordgouw Midwinter Survivalrun 2022? Schrijf je in met je hele klas.

Helaas moeten wij jullie mededelen dat de 10e editie van De Noordgouw Midwinter survivalrun, die dit jaar gepland staat op 26 januari, niet door zal gaan. Wij vinden dit als organisatie ontzettend jammer, want we keken er erg naar uit om dit evenement te laten plaatsvinden en er een sportieve dag van te maken. 

Vanwege de maatregelen die op dit moment gelden rondom het coronavirus, is het niet mogelijk om het evenement door te kunnen laten gaan. Daarom stellen wij de survivalrun uit naar het voorjaar van 2022 en hopen we dat we tegen die tijd wel groen licht krijgen.

Hopelijk zien we jullie in het voorjaar alsnog bij de Schaapskooi en kunnen we er met z’n allen een groot feest van maken!


De 10e editie van de Noordgouw Midwinter Survivalrun wordt gehouden op 26 januari 2022! Na een jaar de Midwinter Survivalrun te hebben gemist, gaat dan eindelijke de 10e editie plaatsvinden! De run wordt weer gehouden bij de Schaapskooi in Heerde. Afgelopen jaar heeft de survivalrun niet kunnen plaatsvinden en daarom gaan wij er nu een groot feest van maken. Er zijn weer genoeg hindernissen aanwezig, dus er wordt weer gerend, gekropen en geklommen.

Zit jij in groep 7 of 8 en wil jij meedoen aan de Noordgouw Midwinter Survivalrun? Dat kan! Je kan je vanaf nu aanmelden. Onder aan de pagina kun je je inschrijven! 

Dit jaar kunnen ook leerlingen van de Noordgouw meedoen. Van brugklassers tot en met eindexamenklassen. Onder aan de pagina kun je je inschrijven! 

Hoe het begon

Dries Kelderman (LO docent aan de Noordgouw) kwam met het idee om een survivalrun te organiseren voor de leerlingen met de profielkeuze sport. Dit zou dan voor ongeveer 70 deelnemers zijn, maar hij vond het jammer dat het voor weinig leerlingen was en daarom heeft hij 2 basisscholen in de omgeving gevraagd om deel te nemen aan de run. De Noordgouw Midwinter Survivalrun heeft toen voor het eerst plaatsgevonden.

De Noordgouw Midwinter Survivalrun werd voor het eerst georganiseerd in 2011 bij het Heerderstrand. De run werd georganiseerd door twee CALO studenten van Windesheim Zwolle. Er deden toen ongeveer 136 deelnemers mee, 66 groep 8 leerlingen en ongeveer 70 tweedeklassers met de profielkeuze sport. In de jaren die volgden is de locatie van de run veranderd van het Heerderstrand naar de Schaapskooi. Ook deden er steeds meer leerlingen van groep 8 van verschillende basisscholen in de omgeving Heerde mee. In 2016 mochten ook leerlingen van groep 7 meedoen aan de run. De eerste run begon met ongeveer 140 deelnemers en is uitgegroeid naar een run met meer dan 500 deelnemers.

Contact

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar noordgouwsurvivalrun@hotmail.com