X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

donderdag 18 april 2024 / Categories: Algemeen

Noordgouw vanaf 1 mei telefoonvrij!

Noordgouw vanaf 1 mei telefoonvrij!

Vanaf 1 mei is de Noordgouw telefoonvrij. Dat betekent voor alle leerlingen dat hun mobiel en smartwatch thuis of in de kluis ligt. Op school hebben we aandacht voor ons schoolwerk én voor elkaar.

Onderzoek

Eind 2023 hebben wij een enquête uitgezet onder ouder(s)/begeleider(s) en medewerkers. Uit het onderzoek kwam naar voren dat ouder(s)/verzorgers(s) en medewerkers overwegend positief zijn over een geheel telefoonverbod op de Noordgouw. Ook hebben wij gesprekken gehad met leerlingen. Dit leidde tot het advies om de school telefoon- en smartwatchvrij te maken. Dit advies is door de schoolleiding en MR overgenomen.

Thuis of in de kluis

Ons beleid vanaf 1 mei is 'Thuis of in de kluis'. Het liefst zien wij dat jij jouw mobiel of smartwatch thuis laat. Neem je deze toch mee naar school, dan verwachten wij dat jij jouw mobiel of smartwatch direct bij aankomst in je kluisje opbergt. Als je weer van school vertrekt, mag je jouw mobiel of smartwatch weer uit het kluisje halen en meenemen naar huis.

Rooster bekijken

Voor aanvang van de school kan je op je mobiel het rooster checken via Untis. Dit kan ook tijdens schooltijd via Untis op de laptop. Ook hangen er op de begane grond en eerste verdieping informatieschermen waarop roosters en roosterwijzigingen worden weergegeven.