X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

vrijdag 11 maart 2022 / Categories: Algemeen

RSG en de Noordgouw beëindigen onderzoek naar bestuurlijke samenwerking

RSG en de Noordgouw beëindigen onderzoek naar bestuurlijke samenwerking

RSG N.O.-Veluwe in Epe en Christelijk College de Noordgouw in Heerde hebben op 2 december 2020 een intentieverklaring ondertekend om te komen tot een haalbaarheidsonderzoek naar bestuurlijke samenwerking. Om het proces te begeleiden is een stuurgroep ingesteld. Deze bestaat uit bestuurders en directeuren van beide scholen. De stuurgroep heeft zich laten ondersteunen door een externe procesbegeleider.

Diverse werkgroepen hebben onderzoek gedaan naar de kansen en risico’s van bestuurlijke samenwerking op verschillende onderwerpen, zoals personeel, financiën en onderwijsinhoud. De werkgroepen hebben medio juni 2021 hun opbrengsten gerapporteerd aan de stuurgroep. De stuurgroep komt nu tot de conclusie dat het niet mogelijk is overeenstemming te bereiken over in gezamenlijkheid te trekken conclusies over de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek. 

Het belang en de noodzaak tot samenwerking voor de leerling in de regio en het onderwijsaanbod wordt door beide partijen erkend. Over de manier en de vorm van bestuurlijke samenwerking bestaat verschil van mening tussen beide partijen. Dit verschil van inzicht is dusdanig dat er geen basis bestaat voor verdere gesprekken en overleg. Hoezeer de vertegenwoordigers van de besturen het ook betreuren zien zij op dit moment geen mogelijkheid om te komen tot verdere bestuurlijke samenwerking tussen Christelijk College de Noordgouw en RSG N.O.-Veluwe.

De stuurgroep heft zichzelf op en beëindigt hiermee zijn werkzaamheden.

J.M. de Vries
rector-bestuurder
Christelijk College de Noordgouw