X

Plusprofielen

Als brugklasser kies je één van de plusprofielen Sport (o.a. rugby, freerunnen, circus, judo en klimmen), Research (o.a. aqua, kristallen, robotica en gps-navigatie) of Expressie (o.a. gitaar, animatiefilm maken, toneelspelen en boetseren). Tijdens de eerste twee leerjaren volg je op één middag per week plusprofiellessen. Zo wordt school extra leuk. 


LEES MEER IN ONS MAGAZINE

RESEARCH.

Heb je een brede belangstelling en wil je graag iets ontdekken? Dit doe je allemaal bij het plusprofiel Research: 

Bij het project robotica leer je robots programmeren met het computer-programma Mindstorm van Lego. Lukt het jou om je robot te laten doen wat jij wilt? In het onderdeel het experiment doe je zelf proefjes, met luchtdruk, water en vuur. Ook experimenteer je met zintuigen en doe je onderzoek naar voedingsmiddelen. We verdiepen ons in (roof)vogels en bij het project kristallen en zeep ga je zelf kristallen kweken en de zeepbellen van NEMO nabootsen. 

Het bouwen van een eigen website, het leren omgaan met een geocaching en de 3D-printer zijn onderdelen van het plusprofiel Research in het tweede jaar. Heb je er al zin in?


SPORT.

Hou je ervan om lekker in beweging te zijn en ontdek je graag nieuwe sporten?  Dit doe je bij het plusprofiel Sport:

Je leert heel wat sporten kennen. In de brugklas leer je bij het onderdeel klimmen hoe je veilig gezekerd tot bovenaan de klimmuur klimt, ga je rugbyen (nieuw!), doe je een circusact, ga je aan de slag met sportspel en volg je judolessen bij sportschool Bijsterbosch.

In de tweede klas ontdek je bij het coole freerunnen de ‘dash’ en de ‘wallflip’, leer je dansen en ga je kickboksen bij Thai-Kickboxing Sansaar. Aan het einde van het tweede jaar doe je na een gerichte training mee aan de survivalrun met wel 20 hindernissen! Als leerling van groep 7 of 8 kun je daar ook aan meedoen in januari. Ben je er al klaar voor?
 


EXPRESSIE.

Speel jij graag toneel, hou je van muziek of ben je het liefst creatief bezig? 

Fotografie en film is een onderdeel van het plusprofiel Expressie. We maken bijvoorbeeld een filmpje op de iPad. Een ander project is het leren van een druktechniek zoals het maken van een linosnede. Die kun je in verschillende lagen en kleuren afdrukken. Boetseren hoort ook bij dit plusprofiel. Van klei maak je een zelfportret, waarbij je stap voor stap leert wat de juiste verhoudingen zijn en hoe je het beste ogen, neus en een mond kunt boetseren. Tot slot ga je aan de slag met toneelspelen. We sluiten het jaar af met een verrassende activiteit.

In het tweede jaar ga je aan de slag met mixed media, een onderdeel met verschillende technieken (o.a. fotografie, collage, sjablonen en schilderen); leer je gitaar spelen, ga je verder met improvisatietheater, en ga je in kleine groepen een kunstwerk bij onze school ontwerpen. Jeuken je vingers al?


Meer informatie.
 

Magazine Schoolgids Aanmelden