nieuws

 

Ruim 500 scholieren doen mee aan Noordgouw Midwinter Survivalrun

Ruim 500 scholieren doen mee aan Noordgouw Midwinter Survivalrun

Vandaag was de 9e editie van de Noordgouw Midwinter Survivalrun bij de Schaapskooi in Heerde. Jaarlijks organiseert Christelijk College de Noordgouw in Heerde deze survivalrun voor alle basisscholieren uit groep 7 en 8 uit de regio en voor de Noordgouw tweedeklassers met een sportprofiel. Dit jaar deden ruim 500 deelnemers mee. De Noordgouw organiseert dit evenement om zoveel mogelijk kinderen te laten bewegen. Wat eerst begon als een onderdeel van het sportprofiel is uitgegroeid tot een bekende survivalrun in de regio.
A3 kijkt tijdens profieldag mee met operatie bij dierenarts

A3 kijkt tijdens profieldag mee met operatie bij dierenarts

In het kader van de profielkeuze organiseren mentoren, decaan en afdelingsleider van atheneum 3 dit jaar twee dagen voor hun leerlingen om kennis te maken met de praktijk van studeren en werken. Donderdag 9 januari stond in het teken van de profielen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek en op 5 februari zijn ze gewijd aan de profielen Cultuur & Maatschappij en Economie & Maatschappij...
Mavoleerlingen actief met bewoners van Hofje Wendakker

Mavoleerlingen actief met bewoners van Hofje Wendakker

Voor het tweede jaar op rij is de samenwerking tussen Hofje Wendakker en de Noordgouw weer van start gegaan. Alle mavo 2-leerlingen van de Noordgouw doen een maatschappelijke stage bij Hofje Wendakker. Het doel hiervan is om de leerlingen een kijkje te geven in de zorgsector. Wat houdt de sector in? Wat doen de mensen die werken in deze sector? En wat voor soort mensen kunnen zij tegenkomen? Bij Hofje Wendakker komen de leerlingen in aanraking met ouderen met dementie.
Kom jij ook naar onze Open Avond op 22 januari?

Kom jij ook naar onze Open Avond op 22 januari?

Zit je in groep 7/8? Kom dan op onze Open Avond op woensdag 22 januari 2020 van 19.00 - 21.30 uur. Je kunt dan goed zien hoe het is bij ons op school. Je leert al wat leraren en (brugklas)leerlingen kennen, je volgt proeflessen, je voelt de sfeer en je ziet wat er allemaal georganiseerd wordt. Natuurlijk ligt er ook een verrassing voor je klaar. Je bent van harte welkom!
Vacature TOEZICHTHOUDER (V/M)

Vacature TOEZICHTHOUDER (V/M)

Christelijk College de Noordgouw in Heerde is een scholengemeenschap voor mavo, havo en atheneum(+) met ca. 930 leerlingen en ca. 100 medewerkers. We staan voor de uitdaging invulling te geven aan het onderwijs dat leerlingen klaarstoomt om goed toegerust te kunnen functioneren in de 21ste eeuw. 
De Raad van Beheer van CC de Noordgouw zoekt een betrokken en waarden gedreven toezichthouder.
Leerlingen uit A2B geven brugklassers les over vleesconsumptie

Leerlingen uit A2B geven brugklassers les over vleesconsumptie

Vier leerlingen uit A2B hebben woensdag 20 november lesgegeven aan brugklassers uit 1F over vleesconsumptie. Aan de brugklassers werd gevraagd of zij meer, evenveel of minder vlees zouden kunnen eten. Door middel van onderzoeksvragen via Prezi kwam er een duidelijk beeld over hoe de klas erover dacht. Ook werd de klas in groepjes verdeeld voor een opdracht. Het winnende groepje mocht meedoen aan het laatste onderdeel: een echte vega-/hamburgertest. 
Vwo 4 'ondergedompeld' in een Romeins bad

Vwo 4 'ondergedompeld' in een Romeins bad

Donderdag 14 november is vwo 4 naar Nijmegen geweest, (ook) als voorbereiding op de reis naar Rome. Museum Het Valkhof in Nijmegen is echt de moeite waard door de grote archeologische verzameling en collectie Romeinse voorwerpen. We ‘dompelden’ de leerlingen deze dag ‘onder’ in een Romeins bad van kennis, kunst en cultuur. 
Mavo 4 bezoekt het Binnenhof

Mavo 4 bezoekt het Binnenhof

Afgelopen woensdag is mavo 4 naar het Binnenhof geweest;  een uitdagende excursie waarin de leerlingen zelf hebben ervaren hoe onze parlementaire democratie werkt. De leerlingen leerden o.a. hoe een wet tot stand komt en ondervonden de waarde van de grondwet voor onze democratie. In de Tweede Kamer nam Henk Krol (50Plus) de tijd voor een leuke groepsfoto.
Bureau Halt geeft voorlichting over groepsinvloed en online veiligheid

Bureau Halt geeft voorlichting over groepsinvloed en online veiligheid

Vandaag kregen zes brugklassen voorlichting van Bureau Halt over strafbaar gedrag, de gevolgen daarvan en de invloed van een groep. “De sfeer in de klassen was heel goed. De leerlingen waren open en deden goed mee. Ze begrepen ook hoe een groep invloed kan hebben op je persoonlijk gedrag”, volgens de vier trainsters van Halt. Door middel van een spel ontdekten de leerlingen hoe groepsdruk werkt en hoe gevoelig zij er zelf voor zijn. 
Terugblik op turbulente Rome-reis voor vwo 5

Terugblik op turbulente Rome-reis voor vwo 5

De prachtige trip naar Rome van vwo 5 (15 t/m 18 oktober) begon helaas bepaald niet optimaal, de vlucht van KLM was geannuleerd. Na veel geregel konden we later op de dag alsnog vertrekken naar Rome in twee vliegtuigen (waarvan één groep via Parijs moest vliegen). ’s Avonds konden we ons inchecken op camping Village Roma, waar we sliepen in nette driepersoonshuisjes.
EUR 4.238 opgehaald met Zip Your Lip-actie!

EUR 4.238 opgehaald met Zip Your Lip-actie!

100 leerlingen hebben met de Zip Your Lip-actie van 9 en 10 oktober EUR 4.238 opgehaald! Het streefdoel was EUR 4.000 gezet, maar hier zijn ze dus ruim overheen gegaan. Een prachtige prestatie van onze leerlingen. Het goede doel was geld inzamelen om voedselpakketten te kopen voor gezinnen in Afghanistan.
1 2 3 ... 7