nieuws

 

   JOUW TALENT!

Summercamp Heino voor havo & atheneum 2

Summercamp Heino voor havo & atheneum 2

De tweede klassen havo en atheneum zijn op 4, 5 en 6 september op kamp geweest bij Summercamp Heino. Een fantastische locatie waar de leerlingen (en docenten) elkaar in drie dagen tijd beter hebben leren kennen. Met bleke gezichtjes en andere vermoeidheidsverschijnselen kwam iedereen rond 13.30 uur (na een welverdiend patatje in Wijhe) weer veilig terug op school.
Regenachtig, maar gezellig mavo-2 kamp in Hulshorst

Regenachtig, maar gezellig mavo-2 kamp in Hulshorst

Na een heel korte kennismaking met de klas vorige week dinsdag was het dan woensdagmorgen zover: onder een waterig zonnetje, maar met tassen vol chips en  goede moed werd er afgetrapt richting Hulshorst. De weersverwachting was zodanig dat het alleen maar mee kon vallen en dat deed het ook: droog en zonder kleerscheuren werd het kamp bereikt.
Terugblik op de brugklasintroductieweek

Terugblik op de brugklasintroductieweek

We zijn weer gestart en de brugklasintroductieweek was weer een feestje. Tijdens een intensieve vierdaags programma is de basis gelegd voor een mooi brugklasjaar. Naast de jaarlijks terugkerende onderdelen (zingen, sporten, decor maken, toneelspelen, veel tijd met de mentor, nieuwe pasjes, bhv, de eerste kennismaking met Covey (#doeslief), T-shirts schilderen), was dit jaar de  primeur: de ICT. 
Gamedesign, hololens en virtual reality voor havo 4

Gamedesign, hololens en virtual reality voor havo 4

Woensdagmiddag 4 september volgden havo 4-leerlingen van de Noordgouw tijdens het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) verschillende workshops over nieuwe media en computertechnologie. Tijdens deze cultuurmiddag konden de leerlingen kiezen uit drie workshops: Gamedesign (van Dropstuff uit Hilversum), Hololens of Virtual Reality (van Kleinkunstig uit Zwolle).
Welkom!

Welkom!

Ben je nieuw hier op de Noordgouw? Van harte welkom! Voor de ouderejaars: welkom terug :-)

Op deze website en in Magister vind je alle informatie die je nodig hebt. Ook maken we gebruik van social media als Instagram, Facebook en Twitter. Dus volg ons en blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en weetjes.

Expositie werkenstukken leerlingen in De Heerd

Expositie werkenstukken leerlingen in De Heerd

In De Heerd is tot 15 oktober een expositie te bewonderen van onze leerlingen. In de vitrine bij de ingang staat een overzicht van werkstukken die zijn gemaakt bij Handvaardigheid door leerlingen uit de onderbouw. De werkstukken zijn gemaakt aan de hand van verschillende opdrachten. Zo hebben mavo 3-leerlingen onderzoek gedaan naar een beroemd schilderij...
TeamAlert bereidt onze leerlingen voor op kampfietstocht

TeamAlert bereidt onze leerlingen voor op kampfietstocht

Op dinsdag 3 september komt TeamAlert bij ons langs voor de uitvoering van het project Kruispunt. Kruispunt is een debatproject van de verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert om de leerlingen te laten realiseren hoe kwetsbaar ze in het verkeer zijn. Aan de hand van filmpjes, stellingen en ervaringen van de leerlingen, gaan ze met elkaar in discussie over verschillende onderwerpen op het gebied van verkeersveiligheid. De tweedeklasmentoren vormen tijdens dit project de jury.
43 leerlingen naar NEMO Science Museum

43 leerlingen naar NEMO Science Museum

Tijdens de afsluiting van de brugklasprofielen gingen 43 leerlingen met het profiel Research dinsdag 9 juli naar NEMO Science Museum in Amsterdam. Wat een feest was dat! Het laboratorium was één van de favorieten. Waarom kleurt rode kool rood als je een appel meekookt? Of houdt zonnebrandcrème de UV-straling beter tegen dan handcrème? Ook de rijsimulator om dronkenschap te laten ervaren was razend populair. Natuurlijk was er veel meer te beleven...
Brugklasexcursie naar Beeld en Geluid

Brugklasexcursie naar Beeld en Geluid

Brugklasleerlingen met het plusprofiel Expressie zijn dinsdag 9 juli op excursie geweest naar Beeld en Geluid in Hilversum. Ze kregen daar een kijkje in de keuken van de film- en mediawereld. Ook hebben ze tijdens een workshop een trailer van 1 minuut gemaakt voor Flikken Maastricht. Super gaaf natuurlijk!
Ons Jaarverslag 2018 is uit!

Ons Jaarverslag 2018 is uit!

Wat was het een bijzonder jaar! We vierden ons 50-jarig bestaan; ruilden ons vertrouwde 50-minutenrooster in voor een 45-minutenrooster, zodat er meer ruimte is voor docenten om zich te vernieuwen; hadden een prachtige kerst- en paasviering; stonden stil bij het jaarthema 'ambitie'; openden onze gezonde schoolkantine; zijn trots op onze VIP-room, waar leerlingen die wat meer zorg nodig hebben op elk moment van de dag terecht kunnen;...
Oud-leerlinge Loes van Triest omgekomen

Oud-leerlinge Loes van Triest omgekomen

Dit weekend bereikte ons het bericht dat onze oud-leerlinge Loes van Triest vanaf vrijdagnacht werd vermist. Inmiddels is duidelijk dat Loes door een noodlottig ongeval is omgekomen. Loes was tot een jaar geleden leerlinge op onze school en is na havo 4 gestopt en naar het mbo gegaan. Onze gedachten gaan uit naar de familie en dierbaren van Loes. Wij wensen hen Gods nabijheid en troost toe.
Afscheid van drie docenten

Afscheid van drie docenten

Dinsdag 9 juli nemen wij afscheid van drie docenten: Gerrit Fredriks (wiskunde), Arie Mol (wiskunde) en Barend de Ruiter (Duits). Bekende gezichten voor velen, want de heren werken al lange tijd bij de Noordgouw: 40, 21 en 19 jaar. Wij zijn Gerrit, Arie en Barend dankbaar voor hun inzet en wensen hun een goede pensioentijd.
Play that Game

Play that Game

Leerlingen uit 1G spelen vanmiddag met hun families een eigenmaakt gespel. De leerlingen volgen een plusprofiel en hebben voor het onderdeel 'Play the Game' de afgelopen tijd een eigen spel bedacht en ontworpen. De leerlingen zijn ontzettend creatief geweest wat bijzondere spellen oplevert.
1 2 3 ... 5