nieuws

 

   JOUW TALENT!

Havo-leerling Sofia doet eindexamen Russisch

Havo-leerling Sofia doet eindexamen Russisch

Vandaag heeft onze havo 5-leerlinge Sofia Shchyhlinskaya haar eindexamen Russisch gedaan. Een primeur voor de Noordgouw! Het is vrij uniek, want er zijn slechts tien medehavisten in Nederland die dit eindexamen dit jaar hebben gedaan. Sofia heeft daarom al verschillende interviews gehouden. Vandaag staat ze met een mooi artikel in het AD. Binnenkort volgt de Schaapskooi.
Opnieuw Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine

Opnieuw Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine

We hebben dit jaar opnieuw de Gouden Schaal voor onze gezonde schoolkantine ontvangen. Daar zijn we natuurlijk trots op! Deze schaal ontvangen we, omdat ons kantineaanbod uit minimaal 80% gezonde keuzes bestaat. Gezond en lekker eten, dat is wat we onze leerlingen graag aanbieden.
Noordgouw werkt samen met Visit Heerde

Noordgouw werkt samen met Visit Heerde

De Noordgouw is een samenwerking aangegaan met Visit Heerde voor een mooi project voor de leerlingen van havo 3 en vwo 3. Tijdens dit project richten leerlingen een adviesbureau op en buigen zich over een vraagstuk van Visit Heerde om daar vervolgens een advies over uit te brengen.
Noordgouw wordt 4e bij Athenespelen!

Noordgouw wordt 4e bij Athenespelen!

Onze sportieve leerlingen uit havo 4 en vwo 4/5 zijn vierde geworden (van de 32 scholen) bij de Athenespelen in Groningen! De hoogste notering ooit voor de Noordgouw. Wilbert de Groot is zelfs kampioen tafeltennis geworden, en Daphne Houtman en Lars Boschman zijn 2e geworden bij het tennis dubbelspel. Wat een prestatie! We zijn ontzettend trots op jullie!

 

Van TOP-project naar deelname aan Hip voor Nop

Van TOP-project naar deelname aan Hip voor Nop

Isa de Wilde uit klas 1F heeft samen met haar bff Suzy en EO-presentatrice Anne-Mar Zwart haar eerste opname gehad voor het nieuwe seizoen van het tv-programma Hip voor Nop. Er volgen nog twee opnamedagen in mei en juni. Vanuit het TOP-project van school heeft Isa een dag achter de schermen meegelopen op de redactie van Hip voor Nop.
Gebedsgroepen

Gebedsgroepen

Iedere maand komen twee groepen enthousiaste christenen, ouders en personeel, bij elkaar om te bidden voor de Noordgouw en alles wat daarmee te maken heeft.
Leerzame bedrijvenmeeloopdag

Leerzame bedrijvenmeeloopdag

Vorige week liepen een aantal van onze leerlingen een dagje mee in verschillende bedrijven. Zo kregen ze een uniek kijkje achter de schermen. Hoe is het bijvoorbeeld om in de horeca te werken? Of hoe is het om wijkagent te zijn? Het was een interessante en leerzame dag.
Sportieve en zonnige examenstunt

Sportieve en zonnige examenstunt

Gisteren was de examenstunt met gave spelelementen als archery tag, lasergamen en bubbelbal. Er waren echte alpaca’s en er was een gezelllige bbq. Het was een leuk feest verzorgd door de  eindexamenleerlingen. Hierbij een impressie van het feest.
Paasviering: Er valt iets te kiezen

Paasviering: Er valt iets te kiezen

Afgelopen donderdag vierden we met elkaar op school Pasen in een speciale paasviering. Leerlingen, leraren en de zandkunstenaar brachten het thema ‘Er valt wat te kiezen’ op een indrukwekkende manier. Het was een duidelijke boodschap van hoop en vergeving. Bij deze nog even nagenieten van de foto's.
Project 'Vrij' in teken van Tweede Wereldoorlog

Project 'Vrij' in teken van Tweede Wereldoorlog

Vorige week heeft de Noordgouw aandacht besteed aan het leven in de Tweede Wereldoorlog door middel van het project ‘Vrij’. Zo keken bijvoorbeeld de brugklassers naar de indrukwekkend film ‘Oorlogswinter’. En namen de leerlingen deel aan de fotowedstrijd van de sectie Aardrijkskunde bij de opdracht ‘Wat biedt het landschap jou om vrij te zijn?
Vakkencarrousel van de RUG

Vakkencarrousel van de RUG

Donderdag 4 april gingen de leerlingen uit A4 op bezoek bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Daar woonden zij een ‘vakkencarrousel’ bij: een hoorcollege, een werkcollege en een speciale activiteit. Het was een lange dag, maar absoluut de moeite waard. De RUG heeft erg zijn best gedaan om ons te bedienen. A4 was gesplitst in drie groepen: CM/EM (academiegebouw), NG (UMCG) en NT (Zernike).
Noordgouw scoort bij vierjaarlijkse inspectie overal ‘voldoende’

Noordgouw scoort bij vierjaarlijkse inspectie overal ‘voldoende’

Tijdens de vierjaarlijkse Inspectie van het Onderwijs (hierna: de inspectie) heeft Christelijk College de Noordgouw (hierna: de Noordgouw) op alle indicatoren ‘voldoende’ gescoord. Rector-bestuurder Marco de Vries: “De inspectie meldde in de terugkoppeling dat zij, alles overziende ‘tevreden’ waren. In die wetenschap blijven we bouwen aan onze mooie, lerende organisatie!”
Nieuwe media en computertechnologie bij CKV op de Noordgouw

Nieuwe media en computertechnologie bij CKV op de Noordgouw

Donderdag 21 maart organiseerde de vakgroep CKV een cultuurdag voor havo 4. Dit keer stond deze dag in het teken van het nieuwe onderdeel ‘Nieuwe media en computertechnologie.’ De leerlingen kozen een workshops van de firma Dropstuff uit Hilversum: Videoclip maken in één dag of GameDesign . De leerlingen waren enthousiast bezig met deze creatieve opdrachten. De resultaten zijn (later) ook nog te bekijken.
1 2 3