nieuws

 

   JOUW TALENT!

Vierde themacertificaat ‘Gezonde school’ behaald

Vierde themacertificaat ‘Gezonde school’ behaald

Onze school heeft het vierde themacertificaat ‘Relaties en Seksualiteit’ behaald als onderdeel van Gezonde School. Sinds 2017 heeft de Noordgouw het vignet Gezonde School. Daarmee laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft daarnaast speciale aandacht voor het themacertificaat Bewegen en Sport; Voeding; en Welbevinden. We willen ook nog graag het laatste themacertificaat ‘Roken, alcohol- en drugspreventie’ behalen. Hier gaan wij ons dit schooljaar voor inzetten om zo op alle mogelijke gebieden een gezonde school te zijn. 

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Lees hier meer over (het vignet) Gezonde School.