nieuws

 

   JOUW TALENT!

RSG-NOV Epe en de Noordgouw geven andere invulling aan voorlichtingsavonden

RSG-NOV Epe en de Noordgouw geven andere invulling aan voorlichtingsavonden

In overleg hebben de scholen voor voortgezet onderwijs in onze regio - de RSG-NOV in Epe en de Noordgouw in Heerde - besloten om de voorlichtingsactiviteiten voor de leerlingen van groep 7 en 8 in dit najaar anders vorm te gaan geven.

Nog voordat het kabinet afgelopen week met strengere maatregelen kwam, was reeds besloten om zowel de voorlichtingen op de basisscholen als de Open Avond of Open Dag niet door te laten gaan. Hanny Bezuijen (de Noordgouw) en Jan Kooger (RSG N.O.-Veluwe): “De gezondheid van een ieder staat bij ons hoog in het vaandel. We vinden het niet verantwoord om zoveel kinderen en volwassenen tegelijk in onze schoolgebouwen te ontvangen. Ook de avonden op de basisscholen zijn bijna niet coronaproof te organiseren. Daarom hebben wij helaas moeten besluiten deze niet door te laten gaan.”

Wij betreuren dat deze beslissing moest worden genomen. Beide scholen zijn hard aan het werk om op alternatieve wijze toch aan de leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders/verzorgers de benodigde informatie te verschaffen. Via de basisscholen, websites en/of social media van de scholen wordt bekend gemaakt welke alternatieven er volgen voor de voorlichtingsactiviteiten: rsgnov.nl en noordgouw.nl. Houd deze dus goed in de gaten.