Naar de Noordgouw

   JOUW TALENT!


 

De Noordgouw doet mee met het landelijke project Scholen op de Kaart. Met de gepresenteerde cijfers per school kunnen scholen voor Voortgezet Onderwijs met elkaar vergeleken worden.

Hey, wat leuk! 

Je wilt meer weten over Christelijk College de Noordgouw. Goed idee! Het is belangrijk te weten waar je voor kiest en wij willen er graag over vertellen.

Op het voortgezet onderwijs is het echt anders dan op de basisschool. Alleen al dat je bijna elke 45 minuten een andere leraar krijgt is een hele verandering. Maak je niet ongerust… we helpen je graag op weg. Bijvoorbeeld in onze introductieweek, gelijk de eerste week van het nieuwe schooljaar. Daar leer je je klasgenoten, je mentor en de juniormentoren beter kennen. Je hoort er ook over onze kernwaarden: veilig, eerlijk, respect, aandacht en ambitie. Met onze kernwaarden maken we duidelijk hoe we met elkaar willen omgaan. Dat doen we ook vanuit de leefregels in de Bijbel, we zijn immers een christelijke school. Heel vaak horen we terug dat leerlingen de sfeer en de gezelligheid erg fijn vinden, maar ook dat we duidelijk zijn in wat we van je verwachten en dat je veel leert. Eigenlijk gaan we je helpen groeien in kennis van allerlei vakken, maar ook hoe je met elkaar en je omgeving omgaat. Daarnaast mag je groeien als persoon, zodat je mag worden zoals je bent gemaakt en bedoeld. Dat vraagt ook iets van jou. Namelijk dat je nadenkt over wat je zou willen en hoe je dat gaat bereiken. Proactief zijn heet dat. Daarna komt dat je leert dat je belangrijke zaken eerst afhandelt en dat je weet waar je naartoe werkt. Wat is er mooier om dat zo te doen dat jijzelf, maar ook anderen daar beter van worden? En dat je mag ervaren dat je samen betere oplossingen bedenkt dan alleen.

Ga ik je binnenkort zien op CC de Noordgouw? Vast wel! 

Tot ziens!

Marco de Vries

rector-bestuurder


Voorlichtingsactiviteiten

Dit jaar organiseren wij voor het eerst online voorlichtingsactiviteiten in plaats van op school. Jouw gezondheid en die van je ouder(s) en/of verzorger(s) vinden wij belangrijk en daarom organiseren wij de onderstaande activiteiten online. Zo kan jij samen met je ouder(s)/verzorger(s) op een veilige manier zien wat wij jou hier kunnen bieden. Natuurlijk is er ook gelegenheid om online vragen te stellen. Wil je wel een kijkje nemen in onze school? Van harte welkom! Vraag dan je juf of meester om je klas aan te melden voor een meeloopochtend bij ons op school.
Lancering informatiefilmpje Plusprofielen + live Q&A

Woensdag 28 oktober van 19.00 - 19.30 uur via ons YouTube-kanaal

Heb je onze live informatieavond gemist? Kijk de uitzending hier terug. Ook kan je hier ons informatiefilmpje bekijken. Veel kijkplezier!

Lees alvast meer over onze Plusprofielen in deze folder.


Lancering informatiefilmpje Atheneum+ met Cambridge Engels + live Q&A 

Donderdag 19 november van 19.00 - 19.30  uur via ons YouTube-kanaal

Heb je onze live informatieavond gemist? Kijk de uitzending hier terug. Ook kan je hier ons informatiefilmpje bekijken. Veel kijkplezier!

Lees meer over Atheneum-plus met Cambridge Engels in deze folder.


Open Avond ONLINE

Woensdag 20 januari 2021 om 19.00 uur 

Meer informatie volgt


Meer informatie over onze school?

In de onderstaande documenten lees je meer over wie wij zijn, wat we doen en onze leerlingen:


SlagingspercentageVeiligheid

Zoek jij een school waar je welkom bent en je veilig voelt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij scoren namelijk een 9,5 op het gebied van Veiligheid.


 

 

 

 

 


Aanmelden

Zit jij in groep 8 en heb je je aangemeld voor de Noordgouw? Dat vinden we leuk! Klik hier om je aan te melden en laat je ouder(s)/verzorger(s) het formulier invullen. Of doe je aanmelding via je basisschool. We hopen je dan hier op school te zien! Ps. Graag vóór 1 maart aanmelden.

Wij wensen je nog veel plezier in groep 8.

 

Bekijk onze introductie video's:

Tien dingen die je moet weten

Brugklas introductiedagen

Een half jaar in de brugklas gaat zo

Plusprofielen Research

Brugklas vaardighedendag

Naar de Noordgouw

Noordgouw Survivalrun

Rondleiding

Het OLC: wat doe je daar?

Wat is het sciencelab?

Concierges

Laptoponderwijs

Juniormentor

Gezonde Schoolkantine

De VIP-room: wat is dat?

Plusprofiel Sport

Plusprofiel Expressie

Naar de Noordgouw - deel 2