Naar de Noordgouw

   JOUW TALENT!


 

De Noordgouw doet mee met het landelijke project Scholen op de Kaart. Met de gepresenteerde cijfers per school kunnen scholen voor Voortgezet Onderwijs met elkaar vergeleken worden.

Hey, wat leuk! 

Je wilt meer weten over Christelijk College de Noordgouw. Goed idee! Het is belangrijk te weten waar je voor kiest en wij willen er graag over vertellen.

Op het voortgezet onderwijs is het echt anders dan op de basisschool. Alleen al dat je bijna elke 45 minuten een andere leraar krijgt is een hele verandering. Maak je niet ongerust… we helpen je graag op weg. Bijvoorbeeld in onze introductieweek, gelijk de eerste week van het nieuwe schooljaar. Daar leer je je klasgenoten, je mentor en de juniormentoren beter kennen. Je hoort er ook over onze kernwaarden: veilig, eerlijk, respect, aandacht en ambitie. Met onze kernwaarden maken we duidelijk hoe we met elkaar willen omgaan. Dat doen we ook vanuit de leefregels in de Bijbel, we zijn immers een christelijke school. Heel vaak horen we terug dat leerlingen de sfeer en de gezelligheid erg fijn vinden, maar ook dat we duidelijk zijn in wat we van je verwachten en dat je veel leert. Eigenlijk gaan we je helpen groeien in kennis van allerlei vakken, maar ook hoe je met elkaar en je omgeving omgaat. Daarnaast mag je groeien als persoon, zodat je mag worden zoals je bent gemaakt en bedoeld. Dat vraagt ook iets van jou. Namelijk dat je nadenkt over wat je zou willen en hoe je dat gaat bereiken. Proactief zijn heet dat. Daarna komt dat je leert dat je belangrijke zaken eerst afhandelt en dat je weet waar je naartoe werkt. Wat is er mooier om dat zo te doen dat jijzelf, maar ook anderen daar beter van worden? En dat je mag ervaren dat je samen betere oplossingen bedenkt dan alleen.

Ga ik je binnenkort zien op CC de Noordgouw? Vast wel! Kom in elk geval kijken op onze Open Avond en de andere avond over profielen Sport, Expressie en Research.

Tot ziens!

Marco de Vries

rector-bestuurder


Kom jij ook naar onze Open Avond op 22 januari?

Zit je in groep 7/8? Kom dan op onze Open Avond op woensdag 22 januari 2020 van 19.00 - 21.30 uur. Je kunt dan goed zien hoe het is bij ons op school. Je leert al wat leraren en (brugklas)leerlingen kennen, je volgt proeflessen, je voelt de sfeer en je ziet wat er allemaal georganiseerd wordt. Natuurlijk ligt er ook een verrassing voor je klaar. Je bent van harte welkom!

Lees in deze flyer alvast wat meer weetjes over de Noordgouw. Op de Open Avond hoor je nog meer en kun je al je vragen stellen.


Aanmelden

Zit jij in groep 8 en heb je je aangemeld voor de Noordgouw? Dat vinden we leuk! Klik hier om je aan te melden en laat je ouders/verzorgers het formulier invullen. Of doe je aanmelding via je basisschool. We hopen je dan hier op school te zien! Ps. Graag vóór 1 maart aanmelden.

Wij wensen je nog veel plezier in groep 8.

 

Naar de Noordgouw - deel 2
Naar de Noordgouw
Noordgouw Survivalrun
Brugklas introductiedagen
Een half jaar in de brugklas gaat zo
Plusprofielen Research
Brugklas vaardighedendag
Tien dingen die je moet weten
Plusprofiel Sport
Plusprofiel Expressie
Juniormentor
Gezonde Schoolkantine
De VIP-room: wat is dat?
Het Open Leer Centrum: wat doe je daar?
Wat is het sciencelab?
Concierges