X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

Andere openingstijden OLC tijdens toetsweek

Tijdens de toetsweek is het OLC geopend van 8.10 tot 15.00 uur en uitsluitend voor leerlingen die daar (volgens rooster) een toets maken. Om de rust te waarborgen is het OLC voor andere leerlingen helaas gesloten.

Ook de bibliotheek is tijdens de toetsweek gesloten. Natuurlijk hoef je over de sluitingsperiode geen boete te betalen.

Heb je vragen? Mail dan naar olc@noordgouw.nl.

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 13 januari 2022

100.000.000 opgaven!

In heel Nederland wordt het computerprogramma Numo gebruikt om leerlingen te laten werken aan hun vaardigheden voor Nederlands, Engels en rekenen. Op de Noordgouw zetten we Numo in voor de RT-lessen in de brugklas en klas 2 en 3. Zonder dat ze het zelf in de gaten had, maakte Lotte van de Beek uit 1C in december 2021 de honderdmiljoenste opgave in Numo! Deze mijlpaal was voor de makers van Numo reden om Lotte en alle andere brugklassers die RT volgen te trakteren op een groot stuk taart! Bedankt, Lotte en Numo!

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 13 januari 2022

Jubileumeditie Noordgouw Midwinter Survivalrun verplaatst

Helaas, helaas, helaas! De 10e editie van de Noordgouw Midwinter Survivalrun op woensdag 26 januari kan niet doorgaan door de huidige coronamaatregelen. We hebben deze week te horen gekregen dat we geen vergunning krijgen. Omdat alles al is voorbereid en we deze feestelijke en sportieve jubileumeditie niet zomaar aan jullie voorbij willen laten gaan, organiseren wij de survivalrun op een later moment dit jaar. Dan maken we er een heerlijke lente- of zomereditie van.

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 13 januari 2022

Scholentour alternatief voor Open Avond

Onze Open Avond van 12 januari gaat helaas niet door, maar we hebben een gaaf alternatief! Wij komen gewoon met een knalgele Amerikaanse bus naar jou toe. Wij touren dinsdag 1 en donderdag 3 februari langs verschillende basisscholen in de regio. Daar gaan we iets interactiefs doen met de leerlingen van groep 8. Zo kom je op een leuke manier toch meer te weten over de Noordgouw. Wil jij dat wij ook bij jou op school komen? Je juf of meester kan jouw klas bij ons opgeven. Tot gauw!

Read more...
Nelissen, Thamar, maandag 10 januari 2022

Regels over boeken OLC tijdens lockdown

Wanneer vanwege coronamaatregelen de sluitingsperiode wordt verlengd, dan schuift de inleverdatum voor geleende boeken uit de OLC-bibliotheek ook op. Over de sluitingsperiode hoeft geen boete te worden betaald.

Een boete die is ontstaan vóór de sluitingsperiode blijft staan...

Read more...
Nelissen, Thamar, maandag 20 december 2021

Dubbele actiedag vandaag in het teken van vrijheid

Vandaag staat onze school in het teken van vrijheid. Er is een Amnesty International schrijfactie in verband met de ‘Internationale Dag voor de Rechten van de mensen’. Leerlingen kunnen brieven ondertekenen om overheden op te roepen mensen vrij te laten en te beschermen. En het is Paarse Vrijdag, een dag die bij ons in het teken staat van ‘Je mag zijn wie je bent; wij houden van jou’. Tijdens deze dubbele actiedag zijn er diverse activiteiten op school. Zo stonden meneer Van Norel en meneer Kistemaker vanochtend bij de ingang van de school met brandende fakkels. Zij deelden paarse polsbandjes uit en zeiden tegen de leerlingen dat je mag zijn wie je bent en ‘we houden van jou zoals je bent’. Binnen is de aula feestelijk versierd met paarse vlaggetjes, regenboogvlaggen, posters en paarse lopers. Leerlingen kunnen hun nagels paars laten lakken en plaktattoos laten zetten. Veel leerlingen zijn vandaag in het paars gekleed om hun solidariteit te uiten...

Read more...
Nelissen, Thamar, vrijdag 10 december 2021

Meld je nu aan!

Woensdag 26 januari 2022 is het zover: de 10e editie van de Noordgouw Midwinter Survivalrun! Al tien jaar lang organiseren wij deze survivalrun bij de Schaapskooi Heerde/Epe voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen op de Veluwe. Voor deze jubileumeditie kunnen dit keer, naast de Noordgouw tweedeklassers met een sportprofiel, ook alle overige Noordgouw-leerlingen zich opgeven. Deze leerlingen lopen individueel. De leerlingen van groep 7 en 8 lopen in koppels. Inschrijven voor de sportieve jubileumeditie kan vanaf nu via deze website!...

Read more...
Nelissen, Thamar, maandag 6 december 2021

17 november voorlichting Atheneum+ met Cambridge Engels

Woensdag 17 november organiseren wij van 19.15 - 21.15 uur een voorlichtingsavond voor Atheneum+ met Cambridge Engels. Zit jij in groep 7 of 8 en krijg jij naar verwachting een atheneumadvies en kan jij daarnaast nog wel een extra uitdaging aan? Dan is deze voorlichtingsavond voor jou! Je krijgt bij atheneum+ naast je reguliere lessen extra plusvakken en je volgt Cambridge Engels lessen. Jouw ouder(s)/verzorger(s) zijn bij deze avond ook van harte welkom. Opgeven is niet nodig.

 
Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 14 oktober 2021

Plusprofielmiddag swingend gestart

De eerste van een reeks voorlichtingsdagen van de Noordgouw is woensdagmiddag 6 oktober swingend van start gegaan. De voorlichting ging over de plusprofielen Sport, Expressie en Research. Leerlingen op de Noordgouw kiezen een plusprofiel en volgen in de brugklas en tweede klas daar extra lessen in. Gymleraar Bern Kroesen en tevens deelnemer aan het SBS-programma ‘De dansmarathon’ zorgde ervoor dat...

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 14 oktober 2021

Woensdag 6 oktober voorlichtingsmiddag Plusprofielen

Zit jij in groep 7 of 8? Dan is deze voorlichting voor jou! Woensdag 6 oktober kan jij onze plusprofielen uitproberen. Wat is nou precies een plusprofiel? Nou, dat zijn extra lessen die je in de brugklas en tweede klas krijgt naast je gewone lessen. Als brugklasser kies je of Sport (o.a. rugby, freerunnen, circus, judo en klimmen) of Research (o.a. aqua, kristallen, robotica en gps-navigatie) of Expressie (o.a. gitaar, animatiefilm maken, toneelspelen en boetseren). Nu ontdekken welk plusprofiel...

Read more...
Nelissen, Thamar, vrijdag 1 oktober 2021

rss_feedRSS
12