nieuws

 

   JOUW TALENT!

Uitreiking certificaat jeugd-reanimatie

Uitreiking certificaat jeugd-reanimatie

Afgelopen donderdagmiddag hebben 55 toppers hun certificaat jeugd-reanimatie ontvangen. Trots op jullie en onze docenten die deze cursus verzorgen. Op naar nog meer leerlingen die kunnen reanimeren. Klik hier voor de foto's. RTV Gelderland heeft een leuke reportage gemaakt over onze reanimatielessen. Deze is hier terug te zien.

'Geadopteerde' voorstelling een succes

'Geadopteerde' voorstelling een succes

De werkgroepen ‘kaartverkoop’, ‘hostess’, journalisten’ en ‘college tour’ hebben vrijdag(avond) 8 februari goed werk verricht in De Heerd om de voorstelling van cabaretier Martijn Koning tot een succes te maken. 
A5a organiseert theatervoorstelling in De Heerd

A5a organiseert theatervoorstelling in De Heerd

Op vrijdagavond 8 februari 2019 om 20.15 uur komt Martijn Koning in Heerde met zijn theatervoorstelling ‘Koning van de dieren’. Kaarten à 18 euro zijn te koop bij De Heerd.  De leerlingen van A5a van de Noordgouw Heerde krijgen een kijkje achter de schermen bij deze cabaretvoorstelling met het project ‘Adopteer een voorstelling’.
Inschrijving Taalstrijd geopend

Inschrijving Taalstrijd geopend

Op woensdag 13 februari organiseren we de jaarlijkse Taalstrijd voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8. Inzet is de wisselbeker en een prijs van € 250. Ook is er een prijs voor de meest origineel uitgevoerde publieksopdracht. De inschrijving is geopend en basisscholen kunnen hun team aanmelden. 

Extra Open Avond 19 februari

Extra Open Avond 19 februari

Op 19 februari is er een extra Open Avond van 19.30 – 21.00 uur. Leerlingen en hun ouders die de Open Avond op 16 januari gemist hebben of nog vragen hebben zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.
Sneeuw en ijs bij survivalrun

Sneeuw en ijs bij survivalrun

Wat een mooie survivalrun vanmiddag! Honderden leerlingen uit groep 7 en 8 en uit onze eigen tweede sportprofiel-klas legden in samenwerkende koppels 5 km af door de bossen en over de hei rond de Schaapskooi, daarbij dwarsgezeten door 25 hindernissen én sneeuw en ijs. Toppers! Binnenkort véél foto's + een filmpje op de website noordgouwsurvivalrun.nl!
Goed bezochte Open Avond

Goed bezochte Open Avond

Onze Open Avond van 16 januari werd goed bezocht en de sfeer was gezellig. Leerlingen uit groep 7 en 8 konden na een korte introductie kleine proeflesjes volgen van bijvoorbeeld Frans, gym of research. Zoals altijd vloog de avond om.  Op 19 februari is er een Extra Open Avond, 19.30 uur, voor wie 16 januari heeft gemist of toch nog wat vragen heeft. 
Uitbreiding officieel geopend

Uitbreiding officieel geopend

Op donderdag 10 januari 2019 werd de uitbreiding van onze school officieel geopend door wethouder J. Berkhoff. Twee danseressen 'dansten' de doorgang naar de nieuwe creatieve afdeling open. De uitbreiding bestaat uit een drietal nieuw gebouwde lokalen en een aantal nieuwe werk- en spreekkamers voor docenten en leerlingen. Ook zijn de gymzalen grondig gerenoveerd.
Fijne feestdagen!

Fijne feestdagen!

Het jaar 2018 werd op school afgesloten met een prachtige kerstviering, waar bij de dagopeningen die week naartoe gewerkt was. Een groep docenten/oop'ers en zo'n 100 leerlingen zetten een fantastische voorstelling neer in een vet decor met toneel, dans, muziek, zang en rap. Geweldig! Fijne en goede feestdagen gewenst en tot in januari!
Gezonde school met certificaat 'Welbevinden'

Gezonde school met certificaat 'Welbevinden'

Naast de certificaten voor Bewegen en Sport en voor Voeding heeft onze school nu ook het certificaat 'Welbevinden' gekregen. Dat betekent dat we met ons lesprogramma en speciale projecten aantoonbaar positief gedrag bevorderen en ongewenst gedrag tegengaan. 
Schrijven tegen onrecht

Schrijven tegen onrecht

Op maandag 10 december, de Dag van de Mensenrechten, schrijven we tegen onrecht. Met brandende fakkels wordt iedereen 's morgens welkom geheten bij de deur en opgeroepen om mee te doen. Bij de schrijftafel is de hele dag gelegenheid om een brief te schrijven. Voor Atena uit Iran bijvoorbeeld, omdat zij op Twitter en in haar blog kritisch is geweest over de doodstraf en daarom nu gevangen zit. 
Literaire middag

Literaire middag

Vrijdagmiddag 7 december luisterden onze leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo in de aula naar verhalenverteller en actrice Toos Ligtenberg van de Verhalenboot in Zwolle.
1 2 3 ... 8