nieuws

 

   JOUW TALENT!

Expositie werkenstukken leerlingen in De Heerd

Expositie werkenstukken leerlingen in De Heerd

In De Heerd is tot 15 oktober een expositie te bewonderen van onze leerlingen. In de vitrine bij de ingang staat een overzicht van werkstukken die zijn gemaakt bij Handvaardigheid door leerlingen uit de onderbouw. De werkstukken zijn gemaakt aan de hand van verschillende opdrachten. Zo hebben mavo 3-leerlingen onderzoek gedaan naar een beroemd schilderij...
TeamAlert bereidt onze leerlingen voor op kampfietstocht

TeamAlert bereidt onze leerlingen voor op kampfietstocht

Op dinsdag 3 september komt TeamAlert bij ons langs voor de uitvoering van het project Kruispunt. Kruispunt is een debatproject van de verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert om de leerlingen te laten realiseren hoe kwetsbaar ze in het verkeer zijn. Aan de hand van filmpjes, stellingen en ervaringen van de leerlingen, gaan ze met elkaar in discussie over verschillende onderwerpen op het gebied van verkeersveiligheid. De tweedeklasmentoren vormen tijdens dit project de jury.
43 leerlingen naar NEMO Science Museum

43 leerlingen naar NEMO Science Museum

Tijdens de afsluiting van de brugklasprofielen gingen 43 leerlingen met het profiel Research dinsdag 9 juli naar NEMO Science Museum in Amsterdam. Wat een feest was dat! Het laboratorium was één van de favorieten. Waarom kleurt rode kool rood als je een appel meekookt? Of houdt zonnebrandcrème de UV-straling beter tegen dan handcrème? Ook de rijsimulator om dronkenschap te laten ervaren was razend populair. Natuurlijk was er veel meer te beleven...
Brugklasexcursie naar Beeld en Geluid

Brugklasexcursie naar Beeld en Geluid

Brugklasleerlingen met het plusprofiel Expressie zijn dinsdag 9 juli op excursie geweest naar Beeld en Geluid in Hilversum. Ze kregen daar een kijkje in de keuken van de film- en mediawereld. Ook hebben ze tijdens een workshop een trailer van 1 minuut gemaakt voor Flikken Maastricht. Super gaaf natuurlijk!
Ons Jaarverslag 2018 is uit!

Ons Jaarverslag 2018 is uit!

Wat was het een bijzonder jaar! We vierden ons 50-jarig bestaan; ruilden ons vertrouwde 50-minutenrooster in voor een 45-minutenrooster, zodat er meer ruimte is voor docenten om zich te vernieuwen; hadden een prachtige kerst- en paasviering; stonden stil bij het jaarthema 'ambitie'; openden onze gezonde schoolkantine; zijn trots op onze VIP-room, waar leerlingen die wat meer zorg nodig hebben op elk moment van de dag terecht kunnen;...
Oud-leerlinge Loes van Triest omgekomen

Oud-leerlinge Loes van Triest omgekomen

Dit weekend bereikte ons het bericht dat onze oud-leerlinge Loes van Triest vanaf vrijdagnacht werd vermist. Inmiddels is duidelijk dat Loes door een noodlottig ongeval is omgekomen. Loes was tot een jaar geleden leerlinge op onze school en is na havo 4 gestopt en naar het mbo gegaan. Onze gedachten gaan uit naar de familie en dierbaren van Loes. Wij wensen hen Gods nabijheid en troost toe.
Afscheid van drie docenten

Afscheid van drie docenten

Dinsdag 9 juli nemen wij afscheid van drie docenten: Gerrit Fredriks (wiskunde), Arie Mol (wiskunde) en Barend de Ruiter (Duits). Bekende gezichten voor velen, want de heren werken al lange tijd bij de Noordgouw: 40, 21 en 19 jaar. Wij zijn Gerrit, Arie en Barend dankbaar voor hun inzet en wensen hun een goede pensioentijd.
Play that Game

Play that Game

Leerlingen uit 1G spelen vanmiddag met hun families een eigenmaakt gespel. De leerlingen volgen een plusprofiel en hebben voor het onderdeel 'Play the Game' de afgelopen tijd een eigen spel bedacht en ontworpen. De leerlingen zijn ontzettend creatief geweest wat bijzondere spellen oplevert.
Feestelijke diploma-uitreiking!

Feestelijke diploma-uitreiking!

Gisteravond was het feest! 208 eindexamenleerlingen ontvingen hun diploma. Op vier locaties in de Noordgouw werden 76 mavo-leerlingen (97,4%), 87 havo-leerlingen (93,5%) en 45 vwo-leerlingen (84,9%) persoonlijke toegesproken en in het zonnetje gezet. Met bij de mavo zelfs een heuse catwalk. De leerlingen hebben een spannende tijd achter de rug en zich enorm ingezet om hun diploma te halen. De ontlading en het enthousiasme was daarom duidelijk zichtbaar.
Meld je aan voor het Junior College

Meld je aan voor het Junior College

Zit je in groep 7 of 8 en kan je wel wat extra uitdaging gebruiken? Dan is het Junior College iets voor jou. Zo zijn er o.a. lessenseries over het Heelal, de Klassieke Oudheid, Chineasy en Vloggen. We starten donderdag 12 september. Kom jij ook? Meld je dan uiterlijk 12 juli aan bij je leerkracht.

Leerlingen adviseren Visit Heerde jongeren naar Heerde te trekken

Leerlingen adviseren Visit Heerde jongeren naar Heerde te trekken

Donderdag presenteerden leerlingen uit havo en vwo 3 van de Noordgouw hun advies aan Visit Heerde in het Raadhuis, aan de Dorpsstraat in Heerde. Samen met klasgenoten hebben de leerlingen onderzoek gedaan naar het toerisme in Heerde: Wie komt er naar Heerde? Wat vinden bezoekers van de gemeente? En hoe hebben ze over Heerde gehoord?
Excursie naar Elburg met als thema 'de dood'

Excursie naar Elburg met als thema 'de dood'

13 juni zijn de leerlingen van havo 3 op een bijzondere excursie geweest naar Elburg in het kader van het vak Levensbeschouwing. Het thema was ‘de dood’. De leerlingen hebben in het rouwcentrum een informatief programma van een uitvaartleider gehad. Wat komt er allemaal ter sprake bij de begeleiding van de familie wanneer iemand is overleden? Welke tradities zijn er rondom overlijden, begraven en cremeren? En wat is de achtergrond en betekenis daarvan?
WO1-excursie voor 40 leerlingen uit klas 3

WO1-excursie voor 40 leerlingen uit klas 3

40 leerlingen uit klas 3 (facultatieve excursie voor mavo/havo/atheneum) zijn vrijdag op WO1-excursie geweest naar Ieper eo. Daar hebben de leerlingen o.a. een bezoek gebracht aan de Duitse en Britse begraafplaatsen (Studentenfriedhof in Langemark en Tyne Cott in Passchendale),...
1 2 3 ... 5