nieuws

 

   JOUW TALENT!

Boeken online verlengen

Boeken online verlengen

Tijdens de sluitingsperiode van de Noordgouw kun je de uitleentermijn van je geleende boeken meerdere keren online verlengen, ook als ‘het boek al te laat is’. Bovendien wordt over de sluitingsperiode geen boete berekend.

Online verlengen kan via:

Corona-update 4: Noordgouw dicht

Corona-update 4: Noordgouw dicht

De overheid heeft vanmiddag nieuwe Coronamaatregelen genomen: de scholen worden per direct gesloten gedurende de komende drie weken. Dat wil niet zeggen dat het onderwijsproces stil komt te liggen. We zullen zo veel mogelijk het leren-op-afstand vorm gaan geven. Het blijft onzeker hoelang de maatregelen nodig zijn. De school moet wel leerlingen opvangen van ouders met vitale beroepen als zij geen opvang kunnen regelen. De school is daarom wel open.
Leerlingen trainen voor internationale wedstrijd ‘The Big Challenge’

Leerlingen trainen voor internationale wedstrijd ‘The Big Challenge’

Vier tweedejaars klassen zijn al enkele weken druk bezig met het voorbereiden op ‘The Big Challenge’: een internationale online wedstrijd waarin leerlingen worden getoetst op hun kennis van Engels grammatica, woordenschat, luistervaardigheid, leesvaardigheid en Engeland-/Amerikakunde.  ‘The Big Challenge’ wil graag leerlingen stimuleren in het leren van Engels door leuke en creatieve spellen en evenementen te organiseren. 
Basisschool De IJsselvallei ontvangt prijs Taalstrijd

Basisschool De IJsselvallei ontvangt prijs Taalstrijd

Wat waren ze blij... deze toppers van basisschool De IJsselvallei toen ze gisteren hun langverwachte prijs ontvingen. 12 februari deden ze namelijk mee aan Taalstrijd en behaalden ze een gedeelde 3e plaats. Daar hoort natuurlijk ook een beker bij. Super goed gedaan, jongens en meiden!
Mavo 3 volgt creatieve workshops voor project 'Helden van Heerde'

Mavo 3 volgt creatieve workshops voor project 'Helden van Heerde'

Om hun project vorm te kunnen geven, volgden de mavo3-leerlingen afgelopen dinsdag een workshop ‘Fotografie’ van Margreet Vloon en werden ingedeeld voor een workshop ‘Andere beeldentaal’ door Chantal de Wolde of ‘Tekstschrijven’ door rapper Pjotr. Omdat de leerlingen in tweetallen werken voor de uitwerking van dit project volgde iedere leerling een andere workshop...
Terugblik op skireis naar Valloire

Terugblik op skireis naar Valloire

Het is alweer een tijdje geleden, maar vorige maand is een groep van 54 leerlingen plus docenten op een heerlijke driedaagse skireis naar Valloire in Frankrijk geweest. Even nog een korte terugblik op deze sportieve reis...
Foto's Galafeest online

Foto's Galafeest online

Vrijdag 7 februari was weer het jaarlijkse galafeest voor de bovenbouw. Onze leerlingen kwamen in hun mooiste jurken en pakken naar het feest. De leerlingen konden voorafgaand aan de avond hun favoriete nummers doorgeven voor de dj. En het werd een swingende avond! Uiteraard kon de bezoekers weer op de foto. Twee fotografen van Fotoclub De Sprengen hebben iedereen weer mooi op de foto gezet. Benieuwd? Klik hier voor de foto's (alleen via inlog beschikbaar).
St. Bernardus wint Taalstrijd

St. Bernardus wint Taalstrijd

Afgelopen woensdag was onze aula weer het toneel voor de jaarlijkse Taalstrijd. Leerlingen van basisscholen Het Talent, De IJsselvallei, K. Norel, W.G. van de Hulst, Ds. Van Maasschool, School met de Bijbel en St.-Bernardus kruisten de degens met elkaar om de titel ‘Taalkampioen 2020’. Het thema van dit jaar was ‘wetenschap’ en dus dosten presentatoren Annemiek en David zich uit met een labjas en hadden alle spellen een wetenschappelijk sausje gekregen...
Mavo 3 gestart met project 'Helden van Heerde'

Mavo 3 gestart met project 'Helden van Heerde'

Afgelopen maandag is het project ‘Helden van Heerde’ van start gegaan. In dit bijzondere project gaan onze mavo 3-leerlingen aan de slag met de vraag: Wie is er in mijn omgeving een held? Afgelopen maandag introduceerde militair Georg het project door te vertellen over de helden van 75 jaar geleden. Ook stond hij stil bij hedendaagse helden in oorlogsgebieden.
Literatuurochtend over Tweede Wereldoorlog voor onderbouw

Literatuurochtend over Tweede Wereldoorlog voor onderbouw

Vandaag vond de literatuurochtend voor de onderbouw plaats. Er werden twee boeken behandeld met het thema: de Tweede Wereldoorlog. In klas 1 en 2 hebben we het boek ‘Buiten is het oorlog’ van Janny van der Molen behandeld. Dit boek gaat over het leven van Anne Frank. Voor de derde klassen kwam Wilma Geldof over het boek ‘Elke dag een druppel gif’ vertellen. 
Noordgouw ontvangt opnieuw Wecycle-certificaat

Noordgouw ontvangt opnieuw Wecycle-certificaat

Met een inzamelactie heeft de Noordgouw veel kleine apparaten uit de kliko gered, zodat ze kunnen worden gerecycled. Voor deze inzet hebben wij opnieuw een Wecycle-certificaat met twee sterren ontvangen. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waar meer dan 200 scholen verspreid over heel Nederland aan hebben deelgenomen. De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.
Mavo 3-leerlingen aan de slag met expositie over ‘Helden van Heerde’

Mavo 3-leerlingen aan de slag met expositie over ‘Helden van Heerde’

Dit jaar herdenken we 75 jaar bevrijding in Heerde. Al jaren horen leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in Heerde de verhalen die horen bij het monument bij de Klementbrug en de Pilotengraven. De verhalen van de helden van toen maken indruk. Hoe zou je zelf gehandeld hebben in tijden van oorlog? Wat maakt iemand een held in tijden van oorlog? Kun je in tijden van vrede ook een held zijn? Kennen we nu ook helden in onze omgeving? 
Vogels spotten in de Sprengen

Vogels spotten in de Sprengen

Vorige week hebben de brugklasleerlingen met het plusprofiel Research voor het project 'Knowing nature; birds' een vogelexcursie gehad. Samen met de docent hebben ze in ruim een uur een route in het gebied 'de Sprengen' afgelegd op zoek naar vogels. Ze begonnen met een prachtige buizerd. Ook werden veel zangvogeltjes gevonden en herkend onderweg. Het hoogtepunt was de koning van het bos die over de bosrand kwam scheren, de havik.
Brugklassers geven circusvoorstelling aan kleuters

Brugklassers geven circusvoorstelling aan kleuters

Je zou toch maar in groep 2 zitten en naar een circusvoorstelling mogen! Dat overkwam vanmiddag de kleuters van Het Talent in Heerde. Onze brugklassers met het plusprofiel Sport gaven namelijk een ware circusvoorstelling in het Circus Noordgouw. De brugklassers hebben acht weken geoefend voor deze voorstelling. Zo te horen vonden de kleuters het erg leuk. Ze deden namelijk enthousiast mee.
1 2 3 ... 8