Noordgouw > Onderwijs > Zorg en begeleiding > Bijles

   JOUW TALENT!

Bijles nemen of geven
De aanmeldingsformulieren voor het nemen of geven van bijles vind je, na inloggen, op de downloadpagina. Je kunt de bijlescoördinator mailen: meneer Van Dekken of meneer Van den Wall Bake.

Bijles vraag je aan wanneer je moeite hebt of achterloopt met een bepaald vak, van brugklas tot eindexamenklas. Door bijles word je geholpen om weer goed mee te kunnen draaien met de klas en het vak. Wat je precies doet in je bijles overleg je samen met je bijlesgever. Opgeven voor bijles mag op elk moment in het jaar. Wacht niet te lang!

Bijlesgever
Aan een bijlesgever worden eisen gesteld, omdat het een echte (bij)baan betreft. Je moet goede cijfers hebben voor het betreffende vak (of vakken) en er wordt een intakegesprek gehouden. Je moet voldoende tijd hebben om iemand elke week bijles te geven voor een langere periode. Je krijgt er een vergoeding voor. 

Kosten
Over het algemeen worden er privébijlessen gegeven. Soms geven we bijles aan twee of maximaal drie leerlingen van dezelfde klas, jaarlaag of niveau, die samen bijles hebben aangevraagd. Een bijles duurt 50 minuten. In principe is er elke week bijles, bij voorkeur op een vast tijdstip dat door de bijlesgever en -nemer zelf gekozen wordt.
Privébijles (1 op 1): € 4 per 50 min
Groepsbijles aan 2 personen: € 3 p.p. per 50 min.
Groepsbijles aan 3 personen: € 2,50 p.p. per 50 min.

Bijles Mavo 2 en Mavo 3
In de loop van het schooljaar wordt twee keer een periode bijles aangeboden voor de vakken Engels en wiskunde. De vakdocenten wiskunde en Engels bekijken wie hiervoor in aanmerking komt. Kosten: € 16 voor 8 tot 10 bijlessen.