X

Plusprofielen

Als brugklasser kies je één van de plusprofielen Sport (o.a. rugby, freerunnen, survivalrun, frisbee, zelfverdediging en klimmen), Research (o.a. drone vliegen, aqua, kristallen, robotica en gps-navigatie) of Expressie (o.a. zang, animatiefilm maken, toneelspelen en boetseren). Tijdens de eerste twee leerjaren volg je op één middag per week plusprofiellessen. Zo wordt school extra leuk. 

RESEARCH.

Heb je een brede belangstelling en wil je graag iets ontdekken? Dit doe je allemaal bij het plusprofiel Research: 

Bij het project robotica leer je robots programmeren met het computer-programma Mindstorm van Lego. Lukt het jou om je robot te laten doen wat jij wilt? In het onderdeel het experiment doe je zelf proefjes, met luchtdruk, water en vuur. Ook experimenteer je met zintuigen en doe je onderzoek naar voedingsmiddelen. We verdiepen ons in (roof)vogels bij Knowing nature - knowing birds en ga je op excursie in het bos, en bij het project kristallen en zeep ga je zelf kristallen kweken en de zeepbellen van NEMO nabootsen. 

Het leren vliegen met een drone, het leren omgaan met een geocaching en de 3D-printer zijn onderdelen van het profiel Research in het tweede jaar. Heb je er al zin in?


SPORT.

Hou je ervan om lekker in beweging te zijn en ontdek je graag nieuwe sporten?  Dit doe je bij het plusprofiel Sport:

Je leert heel wat sporten kennen. In de brugklas leer je bij het onderdeel klimmen hoe je veilig gezekerd tot bovenaan de klimmuur klimt, ga je rugbyen, ga je aan de slag met sportspel, leer je frisbeeën en volg je verdedigingslessen bij sportschool Bijsterbosch.

In de tweede klas ontdek je bij het coole freerunnen de ‘dash’ en de ‘wallflip’, werk je aan je uithoudingsvermogen bij bootcamp, en ga je kickboksen bij Thai-Kickboxing Sansaar. Aan het einde van het tweede jaar doe je na een gerichte training mee aan de survivalrun met wel 20 hindernissen! Als leerling van groep 7 of 8 kun je daar ook aan meedoen in januari. Ben je er al klaar voor?
 


EXPRESSIE.

Speel jij graag toneel, muziek, digitale media en/of ben je het liefst creatief bezig? 

Digitale media is een onderdeel van het plusprofiel Expressie. Je maakt kennis met fotografie en film. We maken bijvoorbeeld een filmpje op de iPad. Je eigen portret boetseren van klei hoor ook bij dit plusprofiel. Je leert stap voor stap wat de juiste verhoudingen zijn en hoe je het beste ogen, neus en een mond kunt boetseren.  Ook ga je aan de slag met improviseren (toneelspelen zonder script!). En tot slot leer je bij Zang/harmonie bladmuziek leren lezen, jezelf begeleiden op een instrument (zoals ukulele) en meerstemmig zingen. 

In het tweede jaar ga je aan de slag met druktechnieken/mixed media, een onderdeel met verschillende technieken (o.a. fotografie, collage, sjablonen en schilderen); ontwerp je je eigen schoenen bij Shoe-design; en ga je verder met improvisatietheater. Jeuken je vingers al?
 


Meer informatie.
 

Magazine Schoolgids Aanmelden