X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

Sponsorshirt Alpe d'HuZes 2023

Yes, ons sponsorshirt is rond! Dit is hem. Hartelijk dank aan alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt en een mooi bedrag hebben overgemaakt voor het Alpe d’HuZes avontuur van onze twee teams. De deelnemende docenten en leerlingen zijn druk aan het trainen.

Read more...
Nelissen, Thamar, zondag 12 februari 2023

Opnieuw Wecycle-certificaat

Met de jaarlijkse Wecycle inzamelactie hebben we weer veel kleine elektrische apparaten uit de kliko gered, zodat ze kunnen worden gerecycled. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waar ruim 170 scholen verspreid over heel Nederland aan hebben deelgenomen. Als bedankje doneert Wecycle namens iedere school verjaardagscadeaus via Stichting Jarige Job aan kinderen die opgroeien in gezinnen die het financieel nu nog moeilijker hebben. De Wecycle scholenactie wordt georganiseerd door Stichting OPEN, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Read more...
Nelissen, Thamar, dinsdag 7 februari 2023

Feestelijke jubileumeditie Noordgouw Midwinter Survivalrun

Afgelopen woensdag was de 10e editie van de Noordgouw Midwinter Survivalrun bij de Schaapskooi in Heerde. Jaarlijks organiseren wij deze survivalrun voor alle basisscholieren uit groep 7 en 8 uit de regio en voor de Noordgouw tweedeklassers met een sportprofiel. Speciaal voor deze jubileumeditie mochten ook alle overige Noordgouw-leerlingen zich opgeven. Ruim 500 deelnemers haalden opgetogen de finish door de bel te luiden.

Read more...
Nelissen, Thamar, vrijdag 27 januari 2023

Mitchel Witman (A5) 7e op landelijke biologie olympiade

Mitchel Witman uit A5 is op de landelijke biologie olympiade op een gedeelde 7e plaats geëindigd bij de 4 en 5 vwo-leerlingen! 🎉👍🏻 De biologie-olympiade wordt jaarlijks landelijk georganiseerd en er deden dit jaar 225 scholen en bijna 6.000 leerlingen mee. Hij mag nu meedoen voor een finaleplek waar uiteindelijk ook mooie prijzen zijn te verdienen.

Gefeliciteerd en geweldig gedaan, Mitchel! 👏🏻

Read more...
Nelissen, Thamar, woensdag 18 januari 2023

Open Avond woensdag 11 januari om 19.00 uur

Woensdag 11 januari is onze Open Avond. Kom jij ook? Je kan 2 lesjes volgen en in de vrije ronde mag je zelf kiezen uit een aantal opties. Kom gezellig met je ouder(s)/verzorger(s). Aanmelden is niet nodig.

📅 11 januari 2023
🕣 19.00 uur
📍Aula, Noordgouw, Eperweg 34a in Heerde
🔵🟠 Leuk als je komt! 😃👍🏻

Read more...
Nelissen, Thamar, maandag 9 januari 2023

† Hanneke Blokzijl

Gisteren bereikte ons het verdrietige bericht dat onze collega mevrouw Blokzijl die nacht is overleden. Mevrouw Blokzijl werd vanaf haar 29e geconfronteerd met de ziekte MS. Zij is 56 jaar geworden.

Mevrouw Blokzijl was 32 jaar lang met haar creativiteit, gedrevenheid en passie voor leerlingen onderdeel van onze school. Naast docent tekenen is zij vertrouwenspersoon geweest en teamleider. Ze wist altijd het beste uit de leerlingen te halen. Ze genoot van het lesgeven en heeft dit zo lang als ze kon gedaan. Mevrouw Blokzijl zei altijd: “Als ik niet meer kan lesgeven, hoeft het voor mij niet meer.” Naast het lesgeven was zij tot het laatste moment ook actief met haar eigen kattenopvang in Wapenveld en had zij een leerbedrijf voor mbo-scholieren.

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 22 december 2022

Reizend DNA-lab Prenataal onderzoek bij planten

Vandaag waren twee studenten van Wageningen University op bezoek bij de biologen van atheneum 5. Onder de begeleiding van deze studenten hebben we onderzoek gedaan naar verschillende eigenschappen van voor ons belangrijke planten, zoals aardappels en tomaten.

Tijdens het practicum is DNA geïsoleerd en klaargemaakt voor een PCR-reactie. Het product is vervolgens geanalyseerd op een DNA-gel middels gelelectroforese waarna de leerlingen de resultaten hebben uitgewerkt door de wetten van Mendel toe te passen.

Bij het onderwerp DNA is het niet makkelijk een practicum te organiseren, op deze manier hebben de leerlingen toch een prachtig practicum uitgevoerd met de modernste technieken.

Read more...
Nelissen, Thamar, dinsdag 6 december 2022

Eric Pap, oud-leerling, gepromoveerd tot doctor aan de RUG

Op 25 oktober is onze oud-leerling Eric Pap (eindexamenjaar 2011-2012) gepromoveerd tot doctor in de Wis- en Natuurwetenschappen aan de Universiteit in Groningen. Tijdens zijn masterscriptie was Eric al begonnen aan het onderwerp en na 4 jaar PhD mocht hij zijn proefschrift verdedigen. Eric vertelt hierover: “Het doel was om een parallel transport model voor adiabatische kwantummechanica te vinden, of in iets minder jargon, het zoeken naar de wiskundige ruimte die de tijdevolutie van langzaam veranderende kwantumsystemen beschrijft. Leuk blijft natuurlijk dat een exceptional point, een `wenteltrap singulariteit' in deze ruimte, ook afgekort wordt als EP. Ik kan mij ook herinneren dat ik in mijn afscheidsstukje in het jaarboek in A6b (2012) heb geschreven dat ik graag verder zou gaan met wis- en natuurkunde, en nieuwe verbanden zou willen vinden. Die droom is dus uitgekomen!"

Read more...
Nelissen, Thamar, dinsdag 15 november 2022

rss_feedRSS
123578910Last