X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

vrijdag 26 mei 2023 / Categories: Algemeen

A5 naar NUM bij Radboud Universiteit Nijmegen

A5 naar NUM bij Radboud Universiteit Nijmegen

Vandaag was A5 te gast bij de slotconferentie van de Model United Netherlands in de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor deze dag hadden de A5-leerlingen er al drie trainingsdagen op school op zitten. Meer dan 270 leerlingen uit binnen- en buitenland deden vandaag mee aan de conferentie. Het thema van de dag was: Revitalising diplomacy: cooperation in times of uncertaincy. De leerlingen werden in verschillende commissies ingedeeld en er werd gedebatteerd over uiteenlopende onderwerpen.

Tijdens de trainingsdagen leerden leerlingen onderhandelen als een diplomaat, spreken als een wereldleider en deze vaardigheden combineren met de aangereikte kennis over internationale betrekkingen en de VN.

Vandaag brachten de leerlingen de nieuw verworven vaardigheden en kennis in praktijk. VN-simulaties (MUN's) zijn conferenties waarbij bijeenkomsten van de VN worden nagebootst. Leerlingen nemen de rol van diplomaat op zich om een toegewezen land te vertegenwoordigen en samen te streven naar een oplossing voor hedendaagse problemen in de wereld.