X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

maandag 5 september 2022 / Categories: Algemeen

Terugblik op een gezellige, sportieve en leerzame introductieweek

23 t/m 26 augustus 2022

Terugblik op een gezellige, sportieve en leerzame introductieweek

Dinsdag 23 augustus

Vandaag was het zover: de start van de introductieweek! Vanmorgen was er weer veel tijd met de mentor en de klasgenootjes, maar ook voor een uitgebreide rondleiding. De leerlingen zijn door twee BHV’ers ingelicht over de veiligheidsafspraken binnen de Noordgouw.

Aan het eind van de morgen werd er kennis gemaakt met de Juniormentoren. Zij zijn samen met verschillende mentoren tijdens de grote pauze met de klassen naar het Heerderstrand gefietst voor een sportieve middag. We hadden natuurlijk perfect strandweer en door (bijna) iedereen werd er enthousiast meegedaan.

 

Woensdag 24 augustus

Vandaag zijn de laptops uitgedeeld en de eerste stappen gezet op ICT-gebied. Dat viel voor veel kinderen niet mee. Dankzij de ondersteuning van de twee ICT-coaches konden de eerste hobbels worden genomen.

De leerlingen zijn creatief bezig geweest met het maken van een puzzelstuk. Elk stukje van een puzzel is belangrijk en origineel, er kan er geen één ontbreken. Zo is dat ook met een klas; iedereen is uniek en samen maken we een compleet beeld waarin niemand kan ontbreken en iedereen even belangrijk is.

In de gymzaal hebben we gekeken naar een voorstelling van Signatuur Onbekend. Deze ging over dilemma’s waar je als brugklasser tegenaan kan lopen. De leerlingen kregen vijf tips om hen een goede start van het brugklasjaar te laten maken, om cool te zijn.

 

Donderdag 25 augustus

Vandaag is er door de nieuwe brugklassers weer veel gedaan: computerles, zingen, T-shirts versieren en mentortijd. Elke leerling heeft een start gemaakt met het ICT-programma. Natuurlijk is het nog niet helemaal afgerond. Vanaf volgende week krijgen ze wekelijks een uur ICT-les, dus het is ‘work in progress’.

In de lokalen van tekenen, handvaardigheid en science werden T-shirts voorzien van een eigen klassensymbool en verder verfraaid met namen, tekeningen en kleuren. Ook de Juniormentoren versierden hun eigen T-shirt. Elke klas heeft zijn eigen kleur, dus het ziet er zeer kleurrijk uit morgenmiddag.

In het muzieklokaal oefenden onze brugklassers twee liedjes om morgenmiddag ten gehore te brengen. Onder leiding van mevrouw De Lange en de band klonk het al heel goed.

Bij de eigen mentor zijn alle klassen druk bezig om elkaar steeds beter te leren kennen en worden afspraken gemaakt over de omgang met elkaar. We gaan ons best doen om ons aan de gemaakte afspraken te houden!

 

Vrijdag 26 augustus

Alweer de laatste dag van de introductieweek! Vanmorgen zijn de leerlingen druk geweest met het voorbereiden van de middag. Spelletjes, puzzels, raadsels, dansjes e.d. zijn bedacht voor de ouders.

Meneer Rijntjes had van alle foto’s een presentatie gemaakt en mevrouw De Lange en de band verzorgden de muzikale omlijsting.

Vanaf 14.00 uur konden de kids laten zien wat ze tijdens de crea-uren hebben gedaan, brachten zij de liedjes ten gehore en hebben ze aan de ouders de school verder laten zien. Elke klas had vijf spelletjes bedacht voor de ouders. Deze stonden verspreid door de hele school.  Er werd kennis gemaakt met de mentoren en de Juniormentoren en natuurlijk was er ijs voor iedereen. Meneer Kelderman maakte de uitslag van de sportieve activiteiten van afgelopen bekend. Dit jaar ging klas 1H er met de overwinning en de taart vandoor.

Deze interactieve middag was een mooie afsluiting van de introductieweek.