X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

dinsdag 4 april 2023 / Categories: Algemeen

Veteranen welkom tijdens schoolconcert ‘de Missie’

Woensdag 12 april om 11.00 en 13.00 uur in de Heerd

Veteranen welkom tijdens schoolconcert ‘de Missie’

In de projectweek ‘Vrij’ organiseert de Noordgouw op woensdag 12 april een concert in theater De Heerd. Er zijn twee voorstellingen: om 11.00 uur en om 13.00 uur. Het concert wordt live gespeeld door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers van de Koninklijke Landmacht. Dit is een orkest met 22 beroepsmuziekanten die voor de Landmacht werken en muziek maken. Deze voorstelling is speciaal voor scholen gemaakt. We zien Marlies, een meisje van 14 jaar, op beeld bij en tussen de muzikale bijdragen van het orkest. De voorstelling wordt afgesloten met een rap van rapper Pjotr. De uitvoering vertelt het verhaal van Marlies wiens vader in Afghanistan was ingezet. We volgen haar, haar moeder, broertjes, zusjes en haar vrienden en klasgenoten in deze periode. Hoe ze communiceert met haar vader, zijn terugkomst beleeft en haar ontmoeting met een oude veteraan. Het verschil tussen die inzet in de jaren ’50 en die van haar vader nu. Beiden in opdracht van de Nederlandse regering en in het belang van vrede, vrijheid en veiligheid, ook buiten Nederland.

Veteranen

Veteranen zijn alle (oud-)militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk dienden in oorlogsomstandigheden. In Nederland ben je veteraan als je als militair bent uitgezonden naar het buitenland tijdens een oorlogsmissie of een vredesmissie. Een veteraan kan zowel een man als vrouw zijn en is tussen de 18 en 120 jaar.

Voorstelling bijwonen

Wilt u als veteraan bij de voorstelling aanwezig zijn? U bent van harte welkom. U kunt zich opgeven bij mevrouw Fix via gfix@noordgouw.nl.