X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

vrijdag 12 juli 2024 / Categories: Algemeen

Diplomeringfeest met oranje randje

Diplomeringfeest met oranje randje

Afgelopen woensdag was het feest op de Noordgouw: alle 196 geslaagden ontvingen hun diploma, het langverwachte papiertje waar de meesten jaren voor hebben gezwoegd. De aula en gymzalen waren gevuld met blije geslaagden en trotse familieleden. De leerlingen hadden voor deze gelegenheid hun mooiste outfits uit de kast getrokken en genoten zichtbaar van deze (voor de meesten) afronding van hun middelbare schoolperiode. De diplomering was speciaal vervroegd, zodat alle aanwezigen na afloop op tijd thuis konden zijn voor de halve finale van het EK Voetbal.

In de aula mochten de 84 geslaagden van de mavo hun entree maken over de rode loper van de catwalk, aangemoedigd door een enthousiast klappend en joelend publiek. De 68 havoleerlingen kregen hun diploma uitgereikt in de grote gymzaal en de 49 vwo-leerlingen in de kleine gymzaal. De school is ontzettend trots op alle geslaagden en docenten die dit slagingspercentage mogelijk hebben gemaakt: 92,3% bij de mavo, 92,6% bij de havo en 96,1% geslaagden bij het vwo.

De afdelingsleiders verzorgden de algemene speeches. De mentoren en zorgcoördinatoren spraken hun leerlingen persoonlijk toe. Voor meneer Veldhuis (afdelingsleider havo) en meneer Van Norel (docent geschiedenis en maatschappijleer) was dit hun zwanenzang. Vanaf volgende week gaan zij met welverdiend pensioen. Van Norel gaf de leerlingen die afgelopen oktober met hem op reis zijn geweest naar Sobibor het boek ‘Selma’ van Ad van Liempt “als kennis voor het leven”. In de vwo-zaal namen de leerlingen Mijke en Bente van de gelegenheid gebruik om met humor de geslaagden en het publiek toe te spreken. Na afloop was er onder het genot van een hapje en drankje de mogelijkheid om gezellig na te praten. Iedereen heeft genoten van een fantastische en feestelijke avond met een oranje randje.