X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

vrijdag 25 februari 2022 / Categories: Algemeen

Meneer Van Eijsden vond onze mavoklas wél de moeite waard

Interview van leraar24.nl

Meneer Van Eijsden vond onze mavoklas wél de moeite waard

“Meneer Van Eijsden was mijn leraar geschiedenis, maatschappijleer en mentor in 4 mavo. Zijn lessen waren altijd gezellig, met veel grapjes tussendoor. Tegelijkertijd maakt hij heel duidelijk wanneer we moesten opletten en dat deden we dan ook allemaal. Dan schreef hij het hele bord vol, daar maakte hij een show van. Af en toe schreeuwde hij door de klas: ‘Jansonius, erbij blijven!’ Ook zorgde hij voor interactie tussen leerlingen, mede daarom waren wij een hechte groep. Dan regelde hij bijvoorbeeld advocatenpakken en speelden we samen een rechtszaak na.

Ik weet nog goed dat we het met hem regelmatig hadden over de verschillende niveaus op onze school. Wij zaten op de mavo, dus waren de domsten. Zo voelde dat. Meneer Van Eijsden heeft ons geleerd dat mavo het gemiddelde niveau van Nederland is en maakte ons duidelijk dat hij ons echt de moeite waard vond. Hij zag en kende ons. Toen ik later op de havo zat, merkte ik dat andere docenten denigrerend dachten over de mavo. Terwijl ik daar de tijd van mijn leven heb gehad.

De kracht van meneer Van Eijsden was dat hij heel erg zichzelf bleef, hij speelde geen rol. Dat is zeker iets wat ik ga meenemen als ik leraar ben. Ik wil serieus lesgeven, maar ik heb ervaren dat dat niet betekent dat je niet ook de nodige humor in je lessen kunt stoppen.”

Anna Jansonius
Eerstejaars student, Teachers College