X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

dinsdag 20 juni 2023 / Categories: Algemeen

Vacatures Raad van Beheer

Vacatures Raad van Beheer

De Raad van Beheer (RvB) van de Noordgouw zoekt drie betrokken en waardengedreven toezichthouders. Gezien de huidige samenstelling (vier mannen), zoeken we bij voorkeur vrouwen. We werken volgens het Raad van Beheermodel. De rector-bestuurder is daarbij verantwoordelijk voor de uitvoerende taken en het dagelijks bestuur; de andere bestuursleden dragen de toezichthoudende verantwoordelijkheid. Momenteel zijn er vier toezichthouders.

Bij de huidige toezichthouders is kennis van de gemeentelijke overheid, financiën, bedrijfsvoering en onderwijs gewaarborgd. Wij zoeken naar aanvullende expertise op het gebied van financiën, onderwijs, HR en rechten en aanvulling op de aanwezige kennis. Je mag als kandidaat hierin beginnend of ervaren zijn. Empathisch vermogen en betrokkenheid bij de school en de omgeving zijn vanzelfsprekend. Daarnaast beschik je over strategisch en beleidsmatig inzicht.

Taken

De Raad van Beheer heeft de taak toezicht te houden op de school, waaronder de kwaliteit van het onderwijs, de financiën, de identiteit en de sfeer op school. Er is overleg met de rector-bestuurder over de financiën. De RvB kijkt mee met de cijfers en denkt mee over de (meerjaren)begroting. Er is één keer per jaar een strategiesessie, waarin wordt gekeken naar waar de RvB wil dat de school op lange termijn naartoe gaat. Dan wordt er op alle genoemde thema’s overlegd/gespard met de directie van de school. Daarnaast is er door het jaar heen ook contact met docenten, OOP, leerlingen en de MR.

Profiel/achtergrond

lk lid brengt zijn eigen ervaring, kennis en kunde mee. Daarmee is de RvB een complementair team. Je hebt ervaring op het gebied van financiën, onderwijs, HR en/of rechten. Je wil bij de Raad van Beheer, omdat:

  • je betrokken bent of je je betrokken voelt op de school. Je bent bijvoorbeeld een ouder van een leerling hier op school, zodat je weet en begrijpt waar de Noordgouw voor staat. Of je bent maatschappelijk betrokken;
  • je je kennis en ervaring kan inzetten;
  • je je bestuurlijk wilt doorontwikkelen c.q. je professionele blik wilt verruimen en met een andere invalshoek naar problematiek wil kijken;
  • je graag als collectief wilt bijdragen.

Verbindende factoren in de Raad van Beheer zijn verantwoordelijkheid nemen en visieontwikkeling. Naast onze kernwaarden (veilig, eerlijk, respect, aandacht en ambitie) zijn de waarden integriteit, betrouwbaarheid, zorgvuldigheid, verantwoordelijkheid en openheid leidend voor de manier waarop wij onze taken en rollen willen vervullen.

De christelijke waarden en normen vormen ons kompas. Bij de samenstelling van de Raad van Beheer streven we ernaar dat minimaal tweederde van haar leden bestaat uit actieve/belijdende leden van een kerkelijke gemeenschap en dat zij gezamenlijk een afspiegeling vormen van de kerkelijke richtingen van de ouders van de leerlingen. De Raad van Beheer streeft ook naar een gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen. Toezichthouders zijn bij voorkeur ouders.

Vacaturefilmpje

Bekijk hier het vacaturefilmpje voor meer informatie.

Nadere informatie is te verkrijgen bij de heer Rutger Stolting, 06 52 21 33 69 of per mail via het bestuurssecretariaat: itessemaker@noordgouw.nl

Sollicitatiegesprekken worden ‘s avonds gehouden.

Schriftelijke sollicitaties kunt u richten aan:

Dhr. R. Stolting

t.a.v. bestuurssecretariaat

Postbus 178

8180 AD Heerde

of via mail: itessemaker@noordgouw.nl