X


De laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten lees je op deze pagina. 

Verslaggever Isabel over 'Going global' Edukans

Hoi, ik ben Isabel Elferink uit A2B. Ik ben namens de Noordgouw verslaggever voor het uitwisselingsproject voor middelbare scholen ‘Going Global’ van Edukans. Zo werken wij als school mee aan een betere toekomst voor jongeren in Oeganda. Graag neem ik jullie mee op mijn reis. Van 19 t/m 26 februari ga ik een online avontuur aan met Oegandese leeftijdsgenoten. Maar eerst is er een voorbereidingstraject. De eerste trainingsdag zit erop en daar vertel ik je graag meer over.

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 10 februari 2022

Sebastiaan door naar 2e ronde Biologie Olympiade

Sebastiaan Wagner (vwo 6) is door naar de 2e ronde van de Biologie Olympiade! 🎉👏🏻 Super knap! De tweede ronde bestaat uit twee delen: een toets waarvoor gestudeerd moet worden en op 14 maart een masterclass bij Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Thema voor beide onderdelen is ‘dieren’. Heel veel succes, Sebastiaan!

En laten we alle andere toppers die vanuit onze school hebben meegedaan aan deze Biologie Olympiade ook niet vergeten. Er zijn 7 oorkondes behaald en we staan van de 124 scholen die deelnemen met 6.000 leerlingen op de 25e plaats. Heel goed gedaan, iedereen!

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 27 januari 2022

Wij hebben alle themacertificaten ‘Gezonde school’ behaald!

Yes! Wij hebben het vijfde en laatste themacertificaat ‘Roken, alcohol- en drugspreventie’ behaald als onderdeel van Gezonde School. In het totaal hebben wij nu de volgende certificaten: (1) Bewegen en Sport; (2) Voeding; (3) Welbevinden; (4) Relaties en Seksualiteit; en (5) Roken, alcohol- en drugspreventie. Het afgelopen jaar hebben wij ons ingezet om het laatste certificaat voor elkaar te krijgen door middel van preventielessen. Deze zijn al aan de brugklassen gegeven. Voor de hogere klassen worden ze komende periodes ingepland. Zo willen wij op alle mogelijke gebieden een gezonde school zijn...

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 27 januari 2022

Iedere week een videotip!

Omdat je binnenkort een keuze mag maken voor een middelbare school, willen wij je de komende tijd wat informatie, tips en uitleg geven over onze school. Wat moet je weten als je hier naar school gaat? Hoe gaat het in de brugklas? Hoeveel lokalen zijn hier? Hoe kan je het beste leren? Hoe werkt een kluisje? Wat kan je hier eten in de Gezonde Schoolkantine? Wat zijn mentoren en juniormentoren? Wat is het OLC? Enzovoort. Er komt veel op je af als je naar de brugklas gaat. Wij willen je daarbij helpen en je aan de hand van korte filmpjes alvast meenemen naar je nieuwe leven op de Noordgouw. Ga naar onze Facebook-pagina en kijk mee!

PS Heb je zelf een vraag? Laat het ons weten! Mail naar communicatie@noordgouw.nl.

Read more...
Nelissen, Thamar, vrijdag 21 januari 2022

Andere openingstijden OLC tijdens toetsweek

Tijdens de toetsweek is het OLC geopend van 8.10 tot 15.00 uur en uitsluitend voor leerlingen die daar (volgens rooster) een toets maken. Om de rust te waarborgen is het OLC voor andere leerlingen helaas gesloten.

Ook de bibliotheek is tijdens de toetsweek gesloten. Natuurlijk hoef je over de sluitingsperiode geen boete te betalen.

Heb je vragen? Mail dan naar olc@noordgouw.nl.

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 13 januari 2022

100.000.000 opgaven!

In heel Nederland wordt het computerprogramma Numo gebruikt om leerlingen te laten werken aan hun vaardigheden voor Nederlands, Engels en rekenen. Op de Noordgouw zetten we Numo in voor de RT-lessen in de brugklas en klas 2 en 3. Zonder dat ze het zelf in de gaten had, maakte Lotte van de Beek uit 1C in december 2021 de honderdmiljoenste opgave in Numo! Deze mijlpaal was voor de makers van Numo reden om Lotte en alle andere brugklassers die RT volgen te trakteren op een groot stuk taart! Bedankt, Lotte en Numo!

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 13 januari 2022

Jubileumeditie Noordgouw Midwinter Survivalrun verplaatst

Helaas, helaas, helaas! De 10e editie van de Noordgouw Midwinter Survivalrun op woensdag 26 januari kan niet doorgaan door de huidige coronamaatregelen. We hebben deze week te horen gekregen dat we geen vergunning krijgen. Omdat alles al is voorbereid en we deze feestelijke en sportieve jubileumeditie niet zomaar aan jullie voorbij willen laten gaan, organiseren wij de survivalrun op een later moment dit jaar. Dan maken we er een heerlijke lente- of zomereditie van.

Read more...
Nelissen, Thamar, donderdag 13 januari 2022

Scholentour alternatief voor Open Avond

Onze Open Avond van 12 januari gaat helaas niet door, maar we hebben een gaaf alternatief! Wij komen gewoon met een knalgele Amerikaanse bus naar jou toe. Wij touren dinsdag 1 en donderdag 3 februari langs verschillende basisscholen in de regio. Daar gaan we iets interactiefs doen met de leerlingen van groep 8. Zo kom je op een leuke manier toch meer te weten over de Noordgouw. Wil jij dat wij ook bij jou op school komen? Je juf of meester kan jouw klas bij ons opgeven. Tot gauw!

Read more...
Nelissen, Thamar, maandag 10 januari 2022

Regels over boeken OLC tijdens lockdown

Wanneer vanwege coronamaatregelen de sluitingsperiode wordt verlengd, dan schuift de inleverdatum voor geleende boeken uit de OLC-bibliotheek ook op. Over de sluitingsperiode hoeft geen boete te worden betaald.

Een boete die is ontstaan vóór de sluitingsperiode blijft staan...

Read more...
Nelissen, Thamar, maandag 20 december 2021

rss_feedRSS
First234567911