nieuws

 

   JOUW TALENT!

Gezonde Schoolkantine officieel geopend

Gezonde Schoolkantine officieel geopend

Sinds het begin van dit jaar kunnen we al kiezen uit een lekker en gezond aanbod in de kantine, dat voldoet aan de kwaliteitseisen van het Voedingscentrum. Op 27 maart is de Gezonde Schoolkantine officieel geopend. De winnaar van de gezonde-broodjeswedstrijd werd ook bekendgemaakt. 

Met het doorknippen van een lint verrichte rector De Vries de opening onder groot applaus. Toen vervolgens de winnaar van de gezonde-broodjeswedstrijd bekend werd gemaakt door meneer Kamp en mevrouw Sellis was het applaus zo mogelijk nog groter.  Léon Mak bedacht het lekkerste gezonde broodje: pulled chicken met sla, komkommer, rode ui en barbecuesaus. Volgende week is dat het broodje van de week.  Hij won het spel Halli Galli Extreme én een mooi stapeltje waardebonnen voor gratis broodjes. Voor alle leerlingen was er een gratis smoothie en een aluminium bidon af te halen. 

Elke dag bereidt kantinebeheerder Henriët Sellis in de kantine de wraps en verse broodjes. Soms wordt dit afgewisseld met smoothies of salades.  Op Instagram (@noordgouwheerde) zie je het aanbod van die dag. Je kunt ook nog steeds chocola of koek krijgen in de kantine; de porties zijn soms misschien wat kleiner omdat ze voldoen aan de (calorie-)eisen van het Voedingscentrum.