nieuws

 

   JOUW TALENT!

Romereis atheneum 5

Romereis atheneum 5

Zondagochtend 15 oktober vertrokken we met de collega’s en de leerlingen uit vwo 5 in alle vroegte met de bus van het Transferium Heerde naar Schiphol. We vlogen vervolgens in dik twee uur naar Rome. Met de bus kregen we eerst een stadstour, gevolgd door een korte wandeling door de straatjes van het oude Rome en een bezoek aan de beroemde Trevi fontein. Een mooi begin van deze cultuurtrip.

Maandag was de dag ‘klassieke oudheid’, een intensieve, maar mooie dag vol hoogtepunten als de Capitolijnse musea, het Colosseum en het Forum Romanum. Dinsdag was de dag ‘buiten’ Rome, te weten het stadje Tivoli, waar we twee villa’s en parken bezochten met veel beelden en fonteinen. ’s Avonds deden de leerlingen zelf inkopen voor het avondeten in een grote supermarkt. We aten vervolgens, heel gezellig, op de camping zelf. Woensdag was de ‘Christelijke’ dag met een bezoek aan de Sint Pieter, de Engelenbrug, de Engelenburcht en het Pantheon. We hebben ’s ochtends zelfs de paus ‘live’ gezien en gehoord. Donderdag bezochten we nog het mooie Santa Severa aan de kust (met het kasteel van Santa Marinella). Om ongeveer drie uur vertrokken we vervolgens naar het vliegveld om daar een aantal uren later te vliegen richting Amsterdam. Om 23.45 waren we veilig en wel weer terug in Heerde.

We moeten de leerlingen een compliment maken, zij waren een goede en gezellige groep. Zij ‘gidsten’ hun medeleerlingen volwaardig langs allerlei hoogtepunten, stuurden apps met informatie over Rome via de telefoon en klaagden nauwelijks over de vele kilometers wandelen. Het was al met al een bijzonder geslaagde cultuurtrip.

K. Witteveen